Haberler

Yeneroğlu: "Solingen Faciası Ortak Acımızdır"

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te ırkçı almanlar tarafından kundaklama sonucu 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Solingen faciasının 25.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçı almanlar tarafından kundaklama sonucu 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Solingen faciasının 25. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu "Solingen kundaklaması Almanya'da yaşayan Türklerin ortak acısıdır. Bu acıya dünden daha fazla sahip çıkılması her kesimi doğrudan ilgilendiren bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun ifası için tüm vatandaşlarımızı anma törenlerine katılmaya davet ediyorum." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Solingen faciasının 25.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek olan anma merasimlerinde katılarak faicada aile fertlerini kaybeden Genç ailesine destek olma çağrısı yaptı. " Almanya'yı ve Türkiye'yi derinden üzen Solingen faciasında Genç ailesinin ırkçılar tarafından kundaklanan evinde 3'ü çocuk 5 vatandaşımız can verdi. Saldırının üzerinden 25 yıl geçse de yaşadığımız acı hala taze. Genç ailesinin evinin 'utanç müzesi'ne dönüştürülmesi, şehrin bazı bölgelerine hayatını kaybeden aile üyelerinin isimlerinin verilmesi ve her yıl 29 Mayıs'ta anma töreni düzenlenmesi bu acının hatırlanmasını ve hafızalarda canlı tutulmasını sağlıyor. Solingen faciasının ardından bu ülkenin asli unsuru olan vatandaşlarımıza yönelik saldırıların artarak devam etmesi, ırkçı saldırılarla mücadelede gerekli önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Bu durumun en somut acı örneği, 2000-2008 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin ırkçı terör örgütü NSU üyelerince öldürülmesi olaylarında yaşandı. Katillerin yıllardır bulunamamasının arka planında kurumsal ırkçılık gerçeğinin olması Almanya'da ırkçılıkla mücadelede ciddi bir zaafın olduğunu gösterdi. Bir göç ülkesi olan Almanya'da bu tip faciaların tekrar yaşanmaması, göçmenlerin Almanya ile olan aidiyetlerinin güçlendirilmesinde temel faktördür. Bunun için de ayrımcılık, ırkçılık ve İslamofobi ile etkin mücadele şarttır.

Bu yıl Solingen faciası kapsamında Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun programa katılımına ilişkin yapılan tartışmalarsa, Almanya'da akıl tutulmasının devam ettiğine işaret ediyor. İki ülkeyi doğrudan ilgilendiren bir felaket, ikili ilişkileri geliştirmede önemli fırsatlar sunar. Bu fırsatları değerlendirmek yerine Türkiye ile ilişkilerde yeni yaralar açmaya devam edilmesi anlaşılır değildir.

Solingen kundaklaması Almanya'da yaşayan Türklerin ortak acısıdır. Bu acıya dünden daha fazla sahip çıkılması her kesimi doğrudan ilgilendiren bir sorumluluktur. Her yıl düzenlenen anma törenleri bunun için önemli bir fırsat sunuyor. Tüm vatandaşlarımızı ve sivil toplum temsilcilerimizi 29 Mayıs saat 16.00'da Solingen'de bulunan Irkçılık karşıtı anıtta anma töreni önünde düzenlenecek programa katılmaya, Genç ailesinin yanında olarak ırkçılığa karşı ortak duruş sergilemeye davet ediyorum. Bu düşüncelerle başta Solingen olmak üzere tüm ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, Genç ailesine yeniden başsağlığı diliyorum." açıklamasında bulundu. - KÖLN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Solingen Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title