Haberler

Yemenli insan hakları kuruluşlarından kadınlara yönelik alıkoyma uygulamalarının durdurulması çağrısı

Güncelleme:

Yemen'deki insan hakları kuruluşları, gerekçesi ne olursa olsun kadınlara yönelik alıkoyma veya tutukluluk uygulamalarının durdurulması çağrısında bulundu.

Ülkedeki yerel 10 insan hakları kuruluşunun ortak imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, Yemenli tutuklu kadınlar meselesinin ihmal edilmesi nedeniyle büyük endişe duyulduğu, konuya ciddiyetle yaklaşılmadığı ifade edildi.

Yemenli kadınlara yönelik ihlallerin son bulması için bu konuya önem verilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Başta Husiler olmak üzere ülkedeki tüm taraflar, kadınlara yönelik ihlaller ve şiddet eylemlerinden sorumludur." denildi.

Bu ihlallerin, "kaçırma, zorla kaybetme, işkence, tecavüz, hakaret, öldürme ve intihara sebep olma" boyutlarına ulaştığı aktarılan açıklamada, Yemenli kadınlara yönelik alıkoyma, gözaltına alma ve diğer ihlallere ilişkin uluslararası bir inceleme komitesi kurulması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca serbest bırakılan kadınlar için de uygun sığınma merkezleri açılması talep edildi.

Yemen hükümeti veya Husiler tarafından alıkonulan tutukluların sayısına ilişkin resmi bir veri bulunmuyor. Ancak Kaçırılanların Anneleri Derneği, Husilerin alıkoyduğu kadınların sayısının 157 olduğunu belirtiyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya muhtaç durumda bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title