Haberler

Yemen İç Savaşının Sembolü Küçük Emel Hayatını Kaybetti

Yemen’de iç savaşın sembolü olan ve geçtiğimiz hafta fotoğrafları yayınlanmasının ardından dünyanın gündemine oturan 7 yaşındaki Emel Hüseyin kaldığı kampta hayatını kaybetti.

Yemen'de iç savaşın sembolü olan ve geçtiğimiz hafta fotoğrafları yayınlanmasının ardından dünyanın gündemine oturan 7 yaşındaki Emel Hüseyin kaldığı kampta hayatını kaybetti.

New York Times gazetesi, iç savaşın sürdüğü Yemen'de 7 yaşındaki Emel Hüseyin'in fotoğraflarını yayınlamış ve tüm dünyadan destek çağrıları yapılmıştı. Yemen'deki iç savaşın sembolü haline gelen ve açlığa bağlı sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından hastaneye kaldırılan Emel kaldığı kampta hayatını kaybetti.

The New York Times'e konuşan Emel'in annesi Meryem Ali, "Kalbim paramparça. Emel daime güler yüzlüydü. Diğer çocuklarım için çok endişeliyim" dedi.

New York Times, Emel'i duyurduğu haberinde, "Emel, babasıyla ile birlikte başkent Sana'da bulunan bir sağlık merkezinde kalıyordu. Doktor Mekkiye Mehdi, Emel ile birebir ilgileniyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na göre (UNICEF) Yemen'de 2.2 milyon çocuk akut yetersiz beslenme sorunu yaşıyor. UNICEF raporlarına göre, 5 yaşından küçük 400 bin çocuk ise ölüm riskiyle karşı karşıya bulunuyor. - SANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title