Haberler

Yemen'deki Olaylar

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: "Anayasal süreci uygulama yollarını ararken Cumhurbaşkanı Hadi’yi ve hükümetini destekliyoruz" ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Benim anladığım, Hadi hükümeti, Husiler’in şartlarının tamamını olmasa da bir çoğunu kabul edecek.

ABD yönetimi, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi ve yönetimi desteklediklerini bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama Idaho'ya giderken, Air Force One uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın dün ve bugün Yemen'deki gelişmelerle ilgili bilgilendirildiğini söyledi.

Yemen'deki önceliklerinin terörle mücadele olduğunu belirten Earnest, ABD'nin Yemen halkının siyasi farklılıklarını barışçıl yollardan çözmesini istediğini dile getirdi.

Earnest, ABD olarak, anayasal süreci uygulama yollarını ararken Cumhurbaşkanı Hadi'yi ve hükümetini desteklediklerini bildirdi.

"ABD büyükelçiliği kapatılsın mı?" tartışması

Yemen'deki gelişmelerin ardından ABD Senatörü Dianne Feinstein, yönetime ülkedeki ABD büyükelçiliğinin hemen kapatılması çağrısında bulundu.

Earnest ise Amerikan personelinin güvenliğinin kendileri için her şeyden önemli olduğunu belirterek, sahadaki uzmanların ve Dışişleri Bakanlığının durumu değerlendirdiğini aktardı. Earnest, eğer gerekli görülürse, büyükelçiliğin kapatılması da dahil, Amerikan vatandaşlarını korumak için gerekli tüm adımları atacaklarını kaydetti.

"Hadi ile tekrar konuşmayı bekliyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Yemen'deki gelişmelere de değindi.

Yemen'deki durumun şu anda akışkan olduğunu ve Husiler'in ilerleme sağlanabilmesi için Hadi hükümetinin tüm şartlarını kabul etmesini istediğini hatırlatan Kerry, başkent Sana'nın bir çok kesiminde şiddetin yaşandığını ve bazı hükümet kurumlarının çöktüğünü anımsattı.

Kerry, bugün Hadi hükümeti ile Husiler arasında birçok görüşme olduğunu belirterek, "Benim anladığım, Hadi hükümeti, Husiler'in şartlarının tamamını olmasa da bir çoğunu kabul edecek" diye konuştu.

Husiler'in Hadi'nin hala Cumhurbaşkanı olduğunu ilan ettiğine işaret eden Kerry, Cumhurbaşkanı Hadi ile yeniden görüşmeyi beklediklerini bildirdi.

Kerry, ayrıca, şu anda ülkede bulunan Amerikan personelinin iyi korunduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de daha önce, meşru Yemen hükümetinin başında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi bulunduğunu ifade ederek, "Hadi, ülkenin meşru cumhurbaşkanı kalmayı sürdürüyor. Kendisiyle temastayız, kendisi şu an evinde" diye konuşmuştu.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husiler'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'ya göre, bugün Husi Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Hadi arasında, anayasa taslağında değişikliğe gidilmesi, Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderilmesi konularında anlaşma sağlandı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Josh Earnest Beyaz Saray Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title