Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen-Suudi Arabistan sınırında yaşanan çatışmalarda devrik lider Ali Abdullah Salih'in korumalarından Muhammed Muhammed et-Tayr'ın öldüğü bildirildi.

Yemen- Suudi Arabistan sınırında yaşanan çatışmalarda devrik lider Ali Abdullah Salih'in korumalarından Muhammed Muhammed et-Tayr'ın öldüğü bildirildi.

Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) yöneticileri sosyal medya hesapları üzerinden, Salih'in koruması ve Cumhuriyet Muhafızları mensuplarından Tayr için taziye mesajı yayımladı. Tayr'ın, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran kentinde "şerefli cephelerde" savaşırken öldüğü aktarıldı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title