Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen İnsan Hakları Bakanı İzzeddin el-Asbahi, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'de düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yemen İnsan Hakları Bakanı İzzeddin el-Asbahi, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'de düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Asbahi, Kuveyt'te düzenlediği basın toplantısında, "Husilerin Taiz'de çarşı ve yerleşim yerlerine düzenlediği ve 10 sivilin ölümüne, 30 sivilin de yaralanmasına neden olan roket saldırıları, sessiz kalınması mümkün olmayan bir savaş suçudur." dedi.

Husiler ve Salih yanlılarını barış müzakerelerini başarısızlığa uğratmaya çalışmakla suçlayan Asbahi, söz konusu grupların ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Nisan'dan bu yana, 779 kişiyi zorla kaybettiklerinin, 29 kişiye ağır işkence yaptıklarının ve yüzlerce de insan hakları ihlali gerçekleştirdiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Hükümetin tüm bu ihlaller karşısında soğukkanlılığını muhafaza ettiğini kaydeden Asbahi, uluslararası toplumu Husiler ve Salih yanlıları tarafından işlenen suçları durdurmaya ve bu gruplara karşı ciddi bir tavır belirlemeye çağırdı.

Öte yandan, Taiz'deki hastane yetkilileri ise kentteki yerleşim birimlerine düzenlenen saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Yetkililer, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Taiz, bir yılı aşkın süredir taraflar arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kuveyt Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

1.KAT SİYAH NURLU ASKER MELEK:

ARAPLAR KENDİ SINIRLARI İÇERSİNDE ÇOK FAZLA NÜFÜSA SAHİP ŞİİLERE YÜZYILLARDAN BERİ NE İŞ VERİYOR NE DE AŞ. . . DURMADAN KÖTÜLÜK YAPIYORLARDI. . . YÜCE ALLAH BU DURUMU HİÇ Mİ HİÇ KABUL ETMİYORDU. YEMEN DE ARAPLARA GEREKLİ DERSİ YÜCE ALLAH VERDİ. FAKAT BÜTÜN BÜTÜNDE UMUTSUZ DEĞİLİZ. . . HER İKİ TARAF DA MÜSLÜMAN OLDUĞUNU İDDA EDİYOR. . . TARAFLAR ALLAH VE RESULÜNÜN EMRİNİ DİNLEYİP KARDEŞ OLMALI VE MÜZAREKELERDE BARIŞ ANLAŞMASI İMZALANMALIDIR. ARTIK ŞİİLER EYALET Mİ, ÖZERK Mİ YOKSA DEVLET Mİ OLUR BUNU ALLAH BİLİR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title