Haberler

Yemen'deki Islah Partisi, Meyseri'nin suikastine karşı sessiz duran yönetime tepki gösterdi

Güncelleme:

Yemen'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yakınlığıyla bilinen Islah Partisi Genel Başkanı Muhammed Abdullah el-Yedumi, partinin yöneticilerinden Bilal Mansur el-Meyseri'nin öldürülmesinin ardından Aden Valisini etkisiz kalmakla suçladı.

Islah Partisi Genel Başkanı Yedumi, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Meyseri'nin Aden'in ortasında gündüz vaktinde öldürülmesinin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen, güvenlik güçleri ve Vali hala açıklama yapmadı." ifadelerini kullandı.

"Sanki öldürülen kişi bir vatandaş değil ve devletin ona karşı bir sorumluluğu yok." ifadeleriyle yetkililere tepki gösteren Yedumi, hükümet ortağı oldukları partilerin ve kuruluşların sessizliğini de kınadı.

Yedumi, "Sağır edici sessizlik bir soru işaretinden fazlasını gösteriyor. ya faili tanıyorlar ve mahkum edilmesini istemiyorlar ya da bu suçu kabul ederek doğal karşılıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Yemen'deki diğer siyasi partilerden ve Aden Valiliğinden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Yemen'deki ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) önde gelen isimlerinden Ahmed Hamid Lemles, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen hükümeti ve GGK arasında imzalanan Riyad Anlaşması uyarınca Aden Valisi olarak atanmıştı.

Yemen'de 7 yıldır süren çatışmalarda çoğunluğu sivillerden olmak üzere 233 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Facebook Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title