Haberler

Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentinde meydana gelen çatışmalarda 3'ü sivil 34 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentinde meydana gelen çatışmalarda 3'ü sivil 34 kişinin öldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Hak Direniş Güçleri'nden (HDG) yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in güney ve batısında bulunan çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda 29 Husi militanın öldüğü, 33'ünün de yaralandığı belirtildi.

Söz konusu çatışmalarda HDG'ye mensup 2 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Muha'nın yanı sıra Taiz'in batısındaki Mevza ilçesindeki Husi hedeflerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği aktarıldı.

Hastane kaynakları ise Husilerin Taiz'in çeşitli mahallelerine düzenlediği bombardımanlarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği, 7 sivilin de yaralandığını kaydetti.

Görgü tanıkları da Husi militanlara ait onlarca cesedin askeri araçlarla bölgedeki askeri kamplara götürüldüğünü anlattı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Koalisyon güçleri, Husiler ile onlara destek veren Salih yanlılarını hedef alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title