Haberler
BBC

Yemen'deki bir gözaltı merkezine yönelik hava bombardımanında onlarca kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava bombardımanı sonrası büyük oranda yıkılan cezaevinin enkazında kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yardım kuruluşları, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırısında bir gözaltı merkezinin vurulması sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gözaltı merkezi, isyancı Husilerin kontrolündeki Saada'da yer alıyor.

Geceleri düzenlenen hava saldırıları, Husiler'in hafta başında Suudi Arabistan'ın müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik ölümlü saldırısından sonra yoğunlaştı.

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki bazı Arap ülkelerinin kurduğu koalisyon, 2015'ten bu yana isyancılara karşı ülkeyi yıkıma uğratan bir savaş yürütüyor.

Aralarında 10 binden fazla çocuğun bulunduğu binlerce sivil, çatışmaların doğrudan bir sonucu olarak öldü ya da yaralandı.

Milyonlarca kişi evlerinden olurken nüfusun büyük kısmı açlığın eşiğinde.

BBC Ortadoğu Muhabiri Anna Foster, saldırıdan saatler sonra bile kurtarma görevlilerinin hâlâ enkazdan ceset çıkardığını ve canlı bulma ümidinin giderek azaldığını bildirdi.

Ölü sayısı net olarak bilinmiyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) en az 70 kişinin öldüğünü, ancak sayının artmasının beklendiğini açıkladı.

Husilerin televizyonunda elleriyle enkaz kazmaya çalışanlar ve hastanedeki yaralılar ekranlara geldi. MSF bir hastaneye 200'den fazla ölü ve yaralı getirildiğini belirtti.

Yemen'deki MSF Direktörü Ahmed Mahat, AFP'ye yaptığı açıklamada "Olay yerinde çok sayıda ceset, çok sayıda kayıp var. Kaç kişinin öldüğünü bilmek imkansız. Korkunç bir şiddet eylemi bu" dedi.

Save the Children (Çocukları Koruyun) adlı yardım kuruluşu da, ülkenin daha da güneyinde, isyancıların elindeki liman kenti Hudeyde'de bir iletişim tesisinin hava saldırısında vurulması sonucu futbol oynayan üç çocuğun öldüğünü belirtti.

Aynı anda ülkenin neredeyse tamamında internet kesintisi de yaşanıyor. Husilere ait televizyon kanalı, bu kesinti için de iletişim tesisini hedef alan koalisyon uçaklarını suçladı.

Suudi Arabistan ise koalisyonun Hudeyde'yi hedef aldığını doğrularken Saada'daki saldırıyı planlamadığını savundu.

Husilerin Pazartesi günü BAE'ye düzenlediği insansız hava araçlı saldırıda üç sivil hayatını kaybetmişti. Bu, ülkedeki bu tarz ilk ölümlü saldırı oldu.

BBC

Suudi Arabistan Yemen Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title