Haberler

Yemen'de "Yargılama Cuması"

Yemen'in başkenti Sana'da binlerce kişi, eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in yargılanması için "Yargılama Cuması" olarak adlandırdıkları gösteriler düzenledi.

Yemen'in başkenti Sana'da binlerce kişi, eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in yargılanması için "Yargılama Cuması" olarak adlandırdıkları gösteriler düzenledi.

Sittin Meydanı'nda düzenlenen gösteride, eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in yargılanması ve yönetimi bırakması karşılığında kendisine verilen dokunulmazlık hakkının kaldırılması talep edildi.

Sittin Meydanı'nda cuma namazını kıldıran Yemen Islah Birliği Partisi Yönetim Kurulu Üyesi İmam Abdullah Sater, "Roma ve Fars krallıklarının kaos yaşadığı bir dönemde, Yemen medeniyet sahibi bir ülkeydi. Yemen halkı iman ve hikmetle zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip bir millettir" diye konuştu.

Eski rejimin ülkeyi mahvettiğini, geriye yüzde 60'ı fakir olan bir halk bıraktığını ifade eden Sater, Ali Abdullah Salih'in, Yemen halkından çaldıklarını geri vermesi ve işlediği suçların cezasını çekmesi için bir an önce yargılanması çağrısında bulundu.

Öte yandan, Devrim Gençleri Koordinesi Basın Sözcüsü Salih el-Fakih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Abdullah Salih ve devrimcilerin kanını akıtmış olan akrabalarının dokunulmazlığının kaldırılması için baskının artacağını söyledi.

Fakih, gelecek 11 Eylül Salı günü, Yemen'in pek çok şehrinde katillerin yargılanması için milyonlarca kişinin katılacağı gösteriler düzenleneceğine dikkati çekti.

Başkent Sana'nın dışında, Yemen'in güneyinde bulunan Aden şehri ve birçok meydanda da "Yargılama Cuması" adı altında gösterilerin düzenlendiği öğrenildi.

Eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in iki gün önce mensubu olduğu partide yaptığı açıklamada, devrimcilere ve devrimi destekleyen partilere

"kiralanmışlar" diye hitap etmesi, Arap Baharı yerine "kaos baharı" ifadelerini kullanması ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu.

Muhabir: Talal Ahmet - Hacer Başer / İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir - SANA

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title