Haberler

Yemen'de Ulusal Diyalog Konferansı

Yemen'in ilk kurulan Selefi eğilimli partisi Er-Reşad Birliği'nin başkanı Muhammed el-Amiri, "Yemen, federal yönetim için uygun bir ülke değil" dedi.

Yemen'in ilk kurulan Selefi eğilimli partisi Er-Reşad Birliği'nin başkanı Muhammed el-Amiri, " Yemen, federal yönetim için uygun bir ülke değil" dedi.

Amiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart'ta başlayan ve 6 ay devam edecek Ulusal Diyalog Konferansı'nın oturumlarında gündeme getirilen " Yemen'de federal yönetim" teklifine karşı çıktığını belirterek, " Yemen, federal yönetim için uygun bir ülke değil. Ortada bir devlet bile yokken, ordu kendi içinde bölünme yaşarken federal yönetim söz konusu dahi olamaz. Bu Yemen'in parçalanması anlamına gelir" dedi.

Ulusal Diyalog Konferansı'na 7 temsilciyle katıldıklarını ifade eden Amiri,

"Federal yönetim talep edenlerin, Yemen'in mevcut ekonomik ve askeri durumunu idrak edemediklerini" savundu.

Amiri, şöyle devam etti:

"Yemen istikrarsızlığa sahne olurken ve bölünme tehlikesiyle karşı karşıyayken federal yönetim talebi bilinçli bir yaklaşım değil. Bu tarz bir yönetim şekli, kurumları yerleşmiş istikrarlı ülkelerde uygulanabilir. Yemen'de ihtiyaç duyulan merkeziyetçilikten uzak, güneyi de kuzeyi de içine alan kapsayıcı bir yönetimdir."

BM'nin katkılarıyla 18 Mart'ta başlayan Ulusal Diyalog Konferansı'nın oturumları, ülkedeki tüm siyasi gruplardan 565 temsilcinin katılımıyla başlamıştı. - SANA

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title