Haberler

Yemen'de Kabine Revizyonu

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yaptığı revizyon ile kabinedeki 3 bakanın değiştiği bildirildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yaptığı revizyon ile kabinedeki 3 bakanın değiştiği bildirildi.

Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberinde, cumhurbaşkanlığının, Halid Bahhah hükümetindeki Petrol ve Maden, Gençlik ve Spor ile Sağlık ve İskan bakanlarının değişimini kapsayan 3 kararname yayımladığı ifade edildi.

Söz konusu kararnamelere göre, Seyf Muhsin Abbud eş-Şerif Petrol ve Maden Bakanı, Aden Valisi Naif Salih el-Bekri Gençlik ve Spor Bakanı, Nasır Muhsin Baum da  Sağlık ve İskan Bakanı olarak atandı.

Kabinedeki revizyonda, sağlık bakanlığında yapılan değişikliğin öne çıktığı ifade ediliyor.

İsmini vermek istemeyen hükümet yetkilisinden alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Hadi ile Başbakan Bahhah arasında yeni bakanlıklara ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor.

Yetkili, Bahhah'ın,"Hadi'nin Husiler tarafından ev hapsinde tutulurken Abdullah es-Saydi'yi dışişleri bakanlığı görevinden alarak yerine atadığı eski Sağlık Bakanı Riyad Yasin'i yeniden Sağlık Bakanı, Saydi'yi ise Dışişleri Bakanı olarak ataması" konusunda ısrar ettiğini belirtiyor.

Siyasi krizin yaşandığı ülkede 7 Kasım 2014'te farklı partilerden 31 bakanın katılımıyla kurulan Başbakan Bahhah hükümeti, ocak ayında istifa ettiğini açıklamış ancak istifası kabul edilmemişti. Husilerin, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini açıklaması ve sonrasında güney kentlerine doğru harekete geçmesi üzerine Hadi, Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da 26 Mart'ta Husilere yönelik operasyon başlatmıştı. Hadi, bu süreçte Aden'in ardından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geçmişti.

Husiler tarafından 57 gün ev hapsinde tutulan Bahhah da militanların elinden kurtulduktan sonra başkent Sana'yı terk etmişti. 12 Nisan'da cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilen Bahhah, bir gün sonrasında ise Suudi Arabistan'da bulunan Hadi'nin huzurunda yemin etmişti.

Halihazırda 15 bakanla Riyad'tan geçici görevini sürdüren hükümetteki Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi'nin mart ayından beri Husilerin elinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Riyad Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title