Haberler

Yemekte Denge Projesi"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın (SÜGAV) "Yemekte Denge Projesi" kapsamında Erzurum'da düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın (SÜGAV) "Yemekte Denge Projesi" kapsamında Erzurum'da düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Temel eğitim çağındaki çocukların fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli ve uzun bir yaşam sürdürmeleri için, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2011 yılında başlatılan proje kapsamında Erzurum'da 50 okulda 3 bin 500 öğrenciye yönelik eğitim verildi.

Hedef kitlesi ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri olan proje çerçevesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve SÜGAV Genel Sekreteri Bil Ergin tarafından bisiklet ve çeşitli armağanlar dağıtıldı.

Ergin, burada yaptığı açıklamada, öğrencilerin projenin başlamasının ardından bunu günlük hayatlarına uyarladığını gözlemlediklerini söyledi.

Projenin 10 ilde 500 okulda uygulandığını belirten Ergin, "Öğretmen, öğrenci ve velilerimizle 1 milyon kişiye ulaşmış durumdayız. Okullarımızda bu projemizi uygulayan 7 bin 500 kişilik gönüllü bir öğretmenimiz var. Hem öğretmen hemde idarecilerimiz buna gönülden yaklaştılar. Bu proje önümüzdeki yıl da büyüyerek devam edecektir" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Ülker Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title