Haberler

Yeltsin İçin Kim Ne Dedi?

Kalp Rahatsızlığı Sonucunda Vefat Eden Rusya Eski Cumhurbaşkanı Yeltsin İçin ABD Başkanı Bush "Tarihi Bir Şahsiyet. Sovyetler Birliği Dağılırken Kilit Rol Oynadı" Derken, İngiltere Başbakanı Blair, "Demokratik ve Ekonomik Reform Gereğini Gören Olağanüstü Bir İnsandı" İfadesini Kullandı. Almanya Başbakanı Merkel İse, "Demokrasi ve Özgürlük İçin Cesur Savaşcıydı" Nitelemesini Yaptı.

Kalp rahatsızlığı sonucunda vefat eden Rusya eski Cumhurbaşkanı Yeltsin için ABD Başkanı George W. Bush "Tarihi bir şahsiyet. Sovyetler Birliği dağılırken kilit rol oynadı" derken, İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Demokratik ve ekonomik reform gereğini gören olağanüstü bir insandı" ifadesini kullandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, "Demokrasi ve özgürlük için cesur savaşcıydı" nitelemesini yaptı.

RİA Novosti Haber Ajansı, Boris Yeltsin'in ölümü üzerine dünya çapında birçok liderin illettiği başsağlığı mesajlarını ve yaptığı açıklamaları yayınladı.

ABD BAŞKANI George W. BUSH

"Sovyetler Birliği dağılırken kilit bir rol oynadı, Rusya'da özgürlüğü temellerinin kurulmasına yardım etti ve ülkesinin tarihinde demokratik bir biçimde seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu."

İNGİLTERE BAŞBAKANI TONY BLAİR

"Demokratik ve ekonomik reform gereğini gören olağanüstü bir insandı ve bunu savunurken Rusya'nın tarihinin kritik bir döneminde hayati bir rol oynadı."

FRANSA CUMHURBAŞKANI JACQUES CHİRAC

"Yeltsin, modern ve demokratik bir devlet kurmak, insan hakları ve özgürlüğünü yeniden sağlamak ve ekonomin yeniden inşası için tüm enerjisini, tüm çömerliğini tüm arzularını Rusya'nın değişimine odaklandırdı."

ALMANYA BAŞBAKANI ANGELA MERKEL

"Boris Yeltsin, hem Rus, hem de uluslararası siyasette büyük bir şahsiyet, demokrasi ve özgürlük için cesur bir savaşçısı ve Almanya'nın gerçek dostuydu."

BM GENEL SEKRETERİ BAN Kİ-MOON

"Rusya'daki siyasi ve ekonomik reformların ilerletilmesinde oynadığı kritik rol ile anılacak."

NATO GENEL SEKRETERİ JAAP DE HOOP SCHEFFER

"Rusya ile NATO arasında yeni bir ilişki oluşturarak, soğuk savaşın mirasının üstesinden gelinmesi çabalarında ön sıralarda yer aldı."

AB DIŞ POLİTİKASI YÜKSEL TEMSİLCİSİ JAVİER SOLANA

"Modern politika alanında çok önemli bir şahsiyetti. Boris Yeltsin, hiçbir zaman unutmayacağız bir insan, 20. yüzyılının kilit bir siyasetçiydi."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title