Haberler

Yellen Episode 2, ÜFE, Alman TÜFE, Cari Açık

Güncelleme:

Fed Başkanı Janet Yellen'in dün saat 17:00'de ABD Temsilciler Meclisi'nde sunum yaptı ve 15.30'da bu sunumun metni yayımlandı.

Yellen ekonominin gelecek birkaç yıl içinde büyümeye devam edeceğini, tüketici harcamalarında, yatırımlarda ve ABD ürünlerine küresel talebin güçlendiğini, bunların da bankanın faiz artışlarına izin vereceğini kaydetti. Sunumda faiz artışlarının zamanlamasına dair açıklama yapmazken "Gelecek birkaç yılda ek kademeli faiz artışlarına ihtiyaç var" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL'in çok uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkün" dedi. Erdoğan: «Ekonomideki gelişmeleri özellikle vurgulayarak, geleceğimizin aydınlık olduğunu ifade etmiştim. 2015 yılında yaşadığımız iki genel seçime ve terör olaylarına karşın yüzde 6.1'lik bir büyüme ile adeta bu tezgahları kuranlara meydan okuduk. 2016 yılında ise 15 Temmuz'a terörle mücadele sınırları ve dışında verdiğimiz mücadeleye rağmen yüzde 2.9 büyüme elde ettik.» dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title