Haberler

Yelken Gözünü Deaflympıcs'e Dikti

Samsun Deaflympics'te 21 branşta mücadeleler sürerken, bir sonraki oyunlardan itibaren organizasyonun bir parçası olmak isteyen branşlar da kendilerini göstermeye çalışıyor.

Samsun Deaflympics'te 21 branşta mücadeleler sürerken, bir sonraki oyunlardan itibaren organizasyonun bir parçası olmak isteyen branşlar da kendilerini göstermeye çalışıyor. Yaz Olimpiyatları'nda yer almasına rağmen Deaflympics'te bulunmayan yelken branşının tanıtılması için Polonya'dan bir ekip Samsun'a gelerek, Samsun Yelken Kulübü'nde tanıtım etkinlikleri düzenledi.

Sekiz yaşından beri yelken sporuyla ilgilendiğini söyleyen Tomasz Guminski,18 senedir de bu sporun eğitmenliğini yapıyor. Polonyalı yelkenci, babası ve çocuklarının da dahil olduğu ekibiyle Almanya, Rusya ve İngiltere'nin de bulunduğu farklı ülkeleri gezerek yelken sporunun işitme engelliler dünyasında yaygınlaşması için çaba harcıyor. Ekibin asıl hedefi ise yelken sporunu Deaflympics'e dahil edebilmek.

800 KELİMELİK BİR DİL OLUŞTURULDU

Yelken sporunda koordinasyonun önemi çok büyük. Guminski ve ekibi duyma engelli kişiler için oluşturdukları 800 kelimelik bir dil ile tüm potansiyel aksaklıklara karşı önlemlerini almış durumdalar.

Guminski, "İletişim kurmakta herhangi bir problem yaşamıyoruz. İşaret dili sayesinde uzak da olsa iletişim kurabiliyoruz. Bununla alakalı oluşturduğumuz kurallar sayesinde iletişime kolayca geçebiliyorsunuz. Kitabımızda halihazırda bu terimler mevcut. Sesinizi çok uzağa belki duyuramazsınız ama insanlar sizin elinizi görebiliyor" diye konuştu.

Şu an 15 ülke ile temas halinde olduklarını belirten Guminski, yelken dalında sporcu sayısını arttrarak bir sonraki Deaflympics'te yer almak istediklerini söyledi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Polonya Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title