Haberler

Yeditepe Bienali'nde "İznik Çinileri Sergisi" Sanatseverlerle Buluştu

Yeditepe Bienali kapsamında saray sanatları 16’ncı Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yeditepe Bienali kapsamında saray sanatları 16'ncı Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Nakkaş Nursen ve Güven Güvenç çifti tarafından hazırlanan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğinde düzenlenen "Yeditepe Bienali" kapsamında saray sanatları 16'ncı Yüzyıl Tarzı Orjinal Teknik İznik Çinileri sanatseverlerle buluştu. Nakkaş Nursen ve Güven Güvenç çifti tarafından hazırlanan yaklaşık 50 eser meraklılarıyla buluştu. İznik çinisinden, minyatür sanatına kalem işinden hat sanatına kadar birbirinden farklı onlarca eser katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Öte yandan Fatih Belediyesi Çini Atölyesi de sergi ile birlikte hizmete açıldı. Açılan atölyede usta nakkaş Güvenç çifti vatandaşlara verdiği eğitimle nakkaşlık sanatının inceliklerini anlatacak. Fatih'te Tarihi Eser mekanlar içerisinde yer alan sergi salonlarının açılışları art arda devam ediyor. Bienal'e katılan 600'ün üzerinde sanatçının 3 bine yakın eserin yer aldığı sanat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yeditepe Bienali'nin Küratörlüğünü üstlenen Serhat Kula, serginin içeriğine ilişkin bilgiler verdi. Kula, "Bienalin ana teması Ehli Hiref bir örneği olan. Çini sanatının nadide eserlerinin bulunduğu bir sergideyiz şuanda. ehli Hiref temamızda Osmanlıdan günümüze bir ekol haline gelmiş olan geleneksel sanatlarımızın Usta çırak ilişkisiyle, hatta birkaç sanatçıyla birlikte ortak atölye çalışmalarıyla icra ettikleri ve toplumun o dönemki estetik ihtiyacını karşılayan unsurların bugün hala yaşatıldığı bir ekol. Hat sanatı, minyatürler ve çini örneklerini sergiliyoruz. Birde yanında kalem işi örnekleri var. Kalem işi de yine Osmanlıdaki tavan süsleme ve duvar süslemelerini ortaya çıkartan bir sanat dalı" dedi.

Sergi 15 Mayıs tarihine kadar Ayvansaray Mahallesi'nde bulunan Türk Evi Çini Atölyesinde sanatseverin ziyaretine açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İznik Kula Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title