Haberler

Yedirenk Derneği'nde Tanıtım Günleri Başladı

Eğitimlerini Sakarya'da sürdüren yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya'ya ve ülkemize alışabilmeleri için çeşitli aktivitelerde bulunan Sakarya Yedirenk Derneği'nde ülke tanıtımları başladı.

Eğitimlerini Sakarya'da sürdüren yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya'ya ve ülkemize alışabilmeleri için çeşitli aktivitelerde bulunan Sakarya Yedirenk Derneği'nde ülke tanıtımları başladı. Halka açık olarak yapılan tanıtımların ilki Arnavutluk'tan başladı.

Slayt eşliğinde sunumunu yapan Arnavutluk vatandaşı olan Egert Haxhiu kendi ülkesini dernek salonunda misafir öğrencilere anlattı. Ülkesini anlatan Haxhiu sunumunun ardından Arnavutluk'la ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Gecenin sonunda katılımcılara çay ve kurabiye ikramında bulunan Dernek üyeleri tanıtımların devam edeceğini belirttiler.

Yedirenk Derneği yetkilisi Cüneyt Özdemir, "Sakarya'nın renkleri dünyanın renkleriyle buluşuyor. Düzenlediğimiz ülke tanıtım günleriyle halkımıza komşuluk yapan, caddede yürüdüklerinde belki de mülteci sanılan gençleri kendi dillerinden dilleri döndüğünce anlama fırsatı buluyor ve sunuyoruz. Birbirimizi daha da yakından tanıdıkça görüyoruz ki paylaşacak çok şeylerimiz var" diyerek, dernek olarak çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutluk Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title