Haberler

Yedigöller'de Araç Girişi Yasaklanacak

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yedigöller Tabiat Parkı'nda araçlara park yasağı getireceklerini söyledi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yedigöller Tabiat Parkı'nda araçlara park yasağı getireceklerini söyledi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yedigöller girişine kadar yolun asfaltlanacağını anlattı.

Özçimen, şöyle konuştu:

"Ondan sonraki kısım tamamen doğal taş olacak. Doğal taş kısmını Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü yapacak. Abant için uyguladığımız araç giriş yasağını uygulayacağız. Tabiat parkının giriş kısmına araç park yeri ayarlıyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız araçlarını Yedigöller Milli Parkı içine koymayacak. Malzemeler piknik alanlarına bırakıldıktan sonra araçlar dışarı çıkarılacak. Karavanla gelenler karavanlarını milli parka koyduktan sonra araçlarını dışarı çıkaracak.

Orada egzoz gazına bile tahammülümüz yok. Yedigöllerin bütünlüğü bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasının mücadelesini veriyoruz."

Özçimen, Yedigöller, Aladağ ve Taşkesti yolunun projelerini gönderdiklerini kaydederek, "Valiliğimizin düşüncesi Yedigöller'in bütün doğallığıyla gelecek nesillere aktarılmasıdır. Bu bakımdan orada büyük tesis yapılmasına karşıyız" ifadesini kullandı. - BOLU

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Özçimen Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title