Haberler

    Yedi Alman Milletvekili Salı Günü İncirlik'te

    AYLAR süren tartışmalardan sonra nihayet Alman milletvekilleri İncirlik'te konuşlu askerleri ziyaret için günleri sayıyor.

    AYLAR süren tartışmalardan sonra nihayet Alman milletvekilleri İncirlik'te konuşlu askerleri ziyaret için günleri sayıyor. Alman Meclisi'nin 2 Haziran tarihli oturumunda 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması üzerine iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginliğe yol açmış. Türkiye, Alman milletvekillerin İncirlik ziyaretine uzun süre izin vermemişti. 8 Eylül'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyarete yeşil ışık yakmıştı. Bunun üzerine Alman Meclisi'nde temsil edilen dört partiden savunma komisyonu üyesi yedi milletvekili 4-6 Ekim arasında İncirlik'i ziyaret edecek ve Ankara'da resmi temaslarda bulunacak. Alman Meclisi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada Savunma Komisyonu üyelerinin "Counter Daesh" (Daeş'e karşı) operasyonu nedeniyle İncirlik'te konuşlu Alman askerleri ziyaret edeceği belirtildi. Ziyaretin Alman Meclisi'nin kendi ordusunun sorumluluğu çerçevesinde ve görev süresinin bu yıl uzatılması öncesinde yapılacağı kaydedildi.

    ŞARTLARI İNCELEYECEKLER

    Yedi kişilik savunma komisyonu heyeti İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerin görev şartlarının yanında IŞİD'e karşı mücadeleyle ilgili güncel durum hakkında bilgi edinecek. Heyet, İncirlik'ten önce Ankara'ya uçacak ve Ankara'da Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Savunma Komisyonu üyeleriyle görüşecek. Ardından İncirlik'e uçacak olan heyet, üsdeki Türk komutan ve ABD askeri yetkilileriyle de görüşecek.

    Türkiye'yi ziyaret edecek yedi kişilik heyetteki milletvekilleri şunlar: CDU/CSU'dan Karl Lamers, İngo Gaedechens, Florian Hahn, SPD'den Rainer Arnold, Karl Heinz Brunner, Soy Parti'den Alexander Neu, Yeşiller'den Agnieszka Brugger.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İncirlik Türkiye Eylül Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title