Haberler

Yedekler Asları Aratmadı

Fenerbahçe'de, Çeşitli Nedenlerle Yedek Kulübesinden Gelen Oyuncuların Gösterdiği Performans, As-yedek Kavramının Olmadığını Ortaya Koydu.

Fenerbahçe'de, çeşitli nedenlerle yedek kulübesinden gelen oyuncuların gösterdiği performans, as-yedek kavramının olmadığını ortaya koydu.

Sezon başından bu yana, sakatlıklar ve performans düşüklüğü veya taktiksel nedenlerle yapılan oyuncu değişiklikleri, takımın çizgisini değiştirmediği gibi sarı-lacivertlilere ivme kazandırdı.

Ligin ilk haftalarında Serdar'ın sakatlığının ardından kaleyi devralan Volkan Demirel, sergilediği performansla hem sarı-lacivertli ekipte hem de milli takımda güven verdi.

Fenerbahçe'ye bu sezon transfer edilen ve ilk haftalarda bazı maçlarda 18 kişilik kadroya dahi giremeyen Gökhan Gönül, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında Konyaspor maçından itibaren Önder'in yerine forma giydiği savunmanın sağında, performansını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Gökhan, takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma giydiği maçlardaki performansıyla da Zico'nun güvenini boşa çıkarmadı.

Kezman'ın yerine 9. haftadan itibaren istikrarlı bir şekilde ilk 11'de forma giyen Semih de sarı-lacivertli ekibin en etkili gol silahlarından birisi olacağını kanıtladı. Uzun yıllar yedek bekleyen ve “Nöbetçi Golcü” yakıştırması yapılan Semih, ligde Fenerbahçe'nin en golcüsü durumunda.

Deniz'in sakatlığında orta alanda forma şansı bulan Selçuk, ligde ilk 5 haftanın 4'ünde ilk 11 kişilik kadrolarda yer aldıktan sonra, üst üste 8 hafta yedek kaldı. Sakatlıklar nedeniyle kendisine verilen şansı iyi değerlendiren Selçuk, teknik direktör Zico'ya her zaman güvenebileceğini ispatladı.

Ligin ilk haftalarındaki bulduğu şansların ardından yerini Vederson'a kaptıran, üst üste birçok maçta 18 kişilik kadroya bile giremeyen Uğur da ligin son 2 haftasında yerini Vederson'dan geri aldı. Zico'nun CSKA Moskova ile yapılan maçta da ilk 11'de sahaya sürdüğü Uğur, attığı 2 golle takımına Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. turu getiren önemli isimlerden birisi oldu.

Bu arada, sarı-lacivertlilerin yeni transferlerinden Yasin de Lugano veya Edu'nun yokluğunda forma şansı bulduğu maçlarda, etkili performansıyla farkını ortaya koyuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title