Haberler

Yazıcıoğlu: "Saldırganın Alperen Ocakları'yla İlgisi Yok"

Bbp Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in Katil Zanlısı Ogün Samast'ın Alperen Ocakları ile "Uzaktan Yakından Hiçbir İlgisi" Olmadığını Söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Alperen Ocakları ile "uzaktan yakından hiçbir ilgisi" olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, Nizam-ı Alem Ocakları'nın ise 2000'de kapatıldığını ifade etti.

Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayeti zanlısı Samast'ın Alperen Ocakları ile ilişkisi olduğu yönünde haberler üzerine bir açıklama yaptı. Yazıcıoğlu, "Dink cinayeti zanlısının Alperen Ocakları'yla uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi. Yazıcıoğlu, "Nizam-ı Alem Ocakları 2000 yılında kapatıldı. Zanlının yaşı düşünüldüğünde o tarihte 11 yaşındaydı. 11 yaşında mı bu ocaklara geliyordu? Bu kadar akıl dışı bir şey olabilir mi" dedi. Yazıcıoğlu, kendilerinin zanlı ile ilgili araştırma yaptıklarını ve kendi kuruluşlarıyla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını ifade etti. Yazıcıoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:

NİZAM-I ALEM HEDEF GÖSTERİLDİ

"Bazı yayın kuruluşları ve gazetecilerin bu konudaki tavırlarını kınıyorum. Ahlaki bulmuyorum. Vatanseverlikten uzak olarak görüyorum. İlk fırsatta bu tür yaftalar yapıştırmak terbiyesizliktir, edepsizliktir. Bazı basın yayın organlarının ve gazetecilerin hedef gösterme alışkanlıkları var. Zanlının yakalanmasının hemen ardından Nizam-ı Alem Ocakları hedef gösterildi. Ocaklar 2000 yılında kapatıldı. Oraya gidebilmesi için o tarihte zanlı 11 yaşındaydı. Bu mümkün değil. Ne yapmak istiyorsunuz? Siyasi kuruluşları zan altında tutarak nereye varmak istediğinizi soruyorum."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title