Haberler

Yazıcıoğlu'nun Hayatını Kaybettiği Helikopter Kazası

Yazıcıoğlu ile 5 Kişinin Hayatını Kaybettiği Helikopter Kazasına İlişkin "Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Harekete Geçerek Bir Rapor Hazırlattı.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatı ve BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Selami Ekici, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin

"Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu harekete geçerek bir rapor hazırlattı. Bu raporda şüphelerimizi derinleştiren deliller ortaya çıktı" dedi.

Selami Ekici, BBP Malatya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

25 Mart 2009 tarihinde eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin helikopterin düşmesi sonucu şehit düştüğünü hatırlatan Ekici, şöyle konuştu:

"Biz olayın başlangıcından beri Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı takip etmekteyiz. 'Kaza mı, sabotaj mı?' noktasında milletin vicdanında olan şüphelerin takipçisi olduk. Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu harekete geçerek bir rapor hazırlattı. Bu raporda şüphelerimizi derinleştiren deliller ortaya çıktı. Netice itibariyle BBP Genel Merkezi, Genel Başkanımız Yalçın Topçu ve Yazıcıoğlu'nun ailesi olarak bu olayla ilgili hukuk önünde hak aranacağı, milletin vicdanında oluşan şüphelerin hukuk yolu ile aydınlatılacağı noktasındaki ısrarlı takiplerimizi sürdürdük."

-DOSYANIN ÖZEL YETKİLİ MALATYA CUMHURİYET SAVCILIĞINA GÖNDERİLMESİ-

Olayla ilgili sabotajın varlığına dair kuvvetli suç şüphesi delillerin olması sebebiyle, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığının dosyayı özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiğini aktaran Ekici, bu durumun kendilerinin ve milletin vicdanında oluşan şüphelerin aydınlatılması noktasında, hukuk önünde hak arayacaklarının bir göstergesi olduğunu aktardı.

Ekici, savcılığın fezlekesine de yansıyan şüphelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Arama kurtarma faaliyetlerine iştirak eden görevlilerin kasıtlı olarak helikopter enkazına ulaşmasına engel oldukları, yaşanan bir dizi olumsuzlukların tesadüfe bağlanmayacağı, birbirleri ile aralarında illiyet bağı bulanabileceği, bu sebeple örgütlü bir güç tarafından gerçekleştirilen olaylar sonrasında delil karartma ve enkaza ulaşılmasının engellendiği, arama kurtarmanın sabote edildiği, tüm bunların ortak bir amaca yönelik yapılmasının kuvvetle muhtemel olması karşısında örgütlü bir sabotajın varlığına dair kuvvetli suç şüphesi delilleri olduğunu göstergesidir."

"Bundan böyle BBP olarak biz bu işi hukuk önünde sonuna kadar götüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadesini kullanan Ekici, şu anda hukuki sürecin işlediğini belirtti.

Ekici, "Fezlekede belirtilen kişiler şüphelidir. Bu hukukun gereğidir. Kimse sanık değildir. Yarın dava açıldığında sanık sıfatı kazanacaklardır. Biz, BBP ve ailesi olarak kimseyi suçlu ilan etmiyoruz. Hukuki sürecin neticesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya BBP Genel Başkan Başdanışmanı Kaptan Kartal ve BBP Malatya İl Başkanı Ramazan Keltaş da katıldı.

- MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title