Haberler

Yazıcıoğlu'ndan Elif Şafak'a Sert Tepki: Kitabında Kendi Adını Soyadını Yazmış

Büyük Birlik Partisi (Bbp) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Elif Şafak'ın Türklüğe Hakaret Ettiği İddiasıyla Yargılandığı Davada Beraat Etmesine Tepki Göstererek, ''kitabında Kendi Adını Soyadını Yazmış'' Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Elif Şafak`ın Türklüğe hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etmesine tepki göstererek, ``Kitabında kendi adını soyadını yazmış`` dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Sakarya Teşkilatı`nın düzenlediği toplantıya katılmak için geldiği Adapazarı`nda fındık üreticilerini ziyaret etti. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, gazetecilerin Elif Şafak`ın beraat etmesiyle ilgili sorusu üzerine, Şafak`ın kitabını eleştirerek şunları söyledi:

``Zaten kitabın isminden de belli. Kendi adını ve soyadını yazmış olarak görüyorum. Adını ve soyadını kitaba yazmış olan bu hanımefendi Türklüğe ve Türklük değerlerine hakaret etmektedir. Ama ne yazık ki siz uluslararası arenada himaye görmek istiyorsanız Türklüğe, Türk tarihine hakaret edeceksiniz. Türk milletinin değerlerine hakaret edeceksiniz, o zaman her yerde himaye görürsünüz. İşte Orhan Pamuk gibi çocuksanız sizi Nobel ödülüne de aday gösterirler. Eğer piçlerle filan iç içeyseniz ruhunuzda piçlik varsa o zaman sizi Avrupa`da kucaklarlar. Yeter ki Türklüğe hakaret edin. Yeter ki Türklük değerlerine sövün. O zaman bütün Avrupa`yı arkanıza alırsınız. Her yıl Nobel ödülüne aday gösterilen bir yazarın romanına bakın eşkiyalığı özendiriyor. Bir yazarın kitabına bakın piçliği özendiriyor. Bir yazarın kitabına bakın Türklüğe, Türk tarihine hakaret ediyor. O zaman bunlar dışarıda himaye görüyorlar. Bunların adına da `insan hakları` diyorlar. Şehidin hakkından şehidin ailesinden, kolunu bacağını kaybeden gazinin hakkından bahseden kimse yok.``

``AVRUPA PİÇLERİ KUCAKLAR``

Yazar hakkında verilen beraat kararının AB tarafından olumlu karşılandığı yönündeki soruya ise Yazıcıoğlu ``Avrupa için piç lazım. Piç olursa kucaklarlar. Eğer Türk devletine ihanet ediyorsa, Türk devletinin bütünlüğüne karşıysa, bu milleti ayırmaya çalışıyorsa birisi, onların hepsi himaye ederler, kucaklarlar. Onların bunu tasvip etmesi gayet doğaldır`` diye konuştu.

Yazıcıoğlu bölgedeki incelemelerinde, fındık üreticilerin çok mağdur edildiğini gördüğünü ve üreticilerin hükümet tarafından kandırıldığını iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title