Haberler

Yazıcıoğlu: Bir An Önce Cumhurbaşkanı Seçilmeli

BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bir An Önce Cumhurbaşkanını Seçmesi Gerektiğini Belirterek, 'Biz Cumhurbaşkanının Bir An Evvel Seçilmesinden Yanayız.' Dedi.

BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir an önce cumhurbaşkanını seçmesi gerektiğini belirterek, ''Biz cumhurbaşkanının bir an evvel seçilmesinden yanayız. Hatta mümkünse birinci turda seçilsin. İşi geciktirmek, ayak diretmek bize uygun bir davranış değil. Cumhurbaşkanının üçüncü turda mutlaka seçileceği bilinirken bunu geciktirmenin anlamı yok'' dedi.

Yazıcıoğlu, BBP'nin Sürmeli Otel'de düzenlenen 3. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, seçim söylentileri çıkar çıkmaz insanların kendilerine ''ittifak yapacak mısınız?'' diye sorduğunu anlattı. Bu tip soruların sıkça yöneltilmeye başladığını belirten Yazıcoğlu, ''Bu soruların ardından durumu değiştiremezdik çünkü kamuoyu ve bizim teşkilatımız bu işe şartlandı'' dedi.

BBP'nin bazı etkenler göz önüne alındığında baraj kıskacına düştüğünü gördüğünü vurgulayan Yazıcıoğlu, ''İttifaka da açık olduğumu söyledim. Kimileri bize müracaat etti görüştük. İlkeli izahı yapılabilir onurumuzu zedelemeyecek bir ittifak şansı olmadığını gördük. O yüzden durumu zorlamadım. 'Zorlasaydın' diyenler oldu. Zorlayamazdım. Çünkü bu hareket hiçbir dönemde bunu yapmadı. Tek kişi yerine 10-15 kişiyle girmek benim de tercihim olurdu'' diye konuştu.

''Benim milletvekili olmak gibi bir hırsım olmadığını hepiniz iyi biliyorsunuz'' diyen Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Ama bu hareket Meclis'te mutlaka temsil edilmeliydi. Çünkü siyaset orada yapılıyor. Orada milletin, memleketin sorunlarının, sıkıntılarının anlatılması lazım. Benim dava arkadaşlarımı yüzüstü bıraktığımı söyleyenler oldu. BBP bu seçimde yapması gerekeni yaptı. 'Sivas'ta bağımsız, diğer yerlerde parti adıyla seçime girilsin' dendi. Ben buna razı olamazdım. Biz kimsenin önünü kesmedik. Arkadaşlarımızı serbest bıraktık. Sonuçta BBP onurlu bir duruş ortaya koymuştur. Önümüzdeki günlerde bunun avantajlarını göreceğiz. Bu kurultayı mecburiyetten yapıyoruz. Kervanı yola dizmek için, toparlanmak için hukuki bir zorunluluğu yerine getiriyoruz.''

Yazıcıoğlu, kendisine sık sık ''yol haritasının sorulduğunu'' belirterek, yol haritasının özünde Türk-İslam davasına hizmet etmek olduğunu vurguladı.

-Cumhurbaşkanı seçimi-

Yazıcıoğlu, TBMM'de gerçekleştirecek cumhurbaşkanı seçimine de değindi. Partisinin kuruluşundan bu yana cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönünde görüş dile getirdiğini anımsatan Yazıcıoğlu, ''Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlığa dayalı seçimler yerine doğrudan gücünü milletten alan bir cumhurbaşkanı seçelim dedik'' diye konuştu.

Bunu önceki siyasi partilerin yapamadığını, AK Parti'nin de geçen 4,5 yılda bu konuda bir adım atamadığını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Zamanında Anayasa'yı değiştirebilir, gerekirse referanduma gidilebilirdi. AK Parti tam yar başından aşağı düşerken işi milletin üzerine attı'' dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı seçimindeki tavrını da eleştiren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''CHP Meclis'i tıkadı. Türkiye'yi seçime götürdü. 'Meclis seçsin diyorlar olmuyor, millet seçsin diyorlar yine olmuyor.' CHP'nin bu anlayışını onaylamıyorum. Bu anlayış destek görseydi CHP'nin seçimden daha güçlü çıkması gerekirdi. Seçim sürecinde herkes söyleyeceğini söyledi. Bir tek biz söyleyemedik. Niçin? Devletten yardım alamadığımız için. Trilyonlar aldı diğer partiler. Seçime gidildi. Oradan, sandıktan bir irade çıktı. Çıkan sonucu beğenmeyebiliriz ama kabul edip saygı göstermek zorundayız. Yeni Meclis'in cumhurbaşkanı seçeceğini herkes biliyordu. Onun için herkesin sandıktan çıkan iradeye saygı duyması gerekiyor.''

Yazıcıoğlu, ''Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'e gireceğini ve oyunu kullanacağını'' daha önce de deklare ettiğini anımsattı. Anayasa'ya göre, milletvekillerinin oylarının rengini açıklamasının doğru olmadığını belirten Yazıcıoğlu, ''Ama biz bir siyasi partiyiz. CHP, TBMM'yi yine boykot edeceğini söyledi. 'Benim istediğim ölçülerde bir cumhurbaşkanı olacak' diyor. Böyle olmaz'' diye konuştu.

Konuşmasında medyayı da eleştiren Yazıcıoğlu, ''Bir gazete milletvekillerinin hanımlarını giyimlerine göre sınıflandırıyor. Sana ne? Ben senin hanımına karışıyor muyum? Yok öyle bir şey. Herkes bunu bilsin. Biz Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle asırlardır bu topraklarda beraberiz. İnsanları sınıflandırmaya kimsenin hakkı yok'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, kendisine ''Meclis'e girmekle Abdullah Gül'ün yolunu açıyorsunuz'' şeklinde eleştiriler yöneltildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Ne yapalım, Meclis'e gireceğiz. Sen aday göster de senin de yolunu açalım. Meclis'in yolunu tıkamanın zamanı mı? Ülkenin birçok sorunu çözüm beklerken bunun millete ne faydası var? Türkiye Cumhuriyeti bir an önce cumhurbaşkanını seçmelidir. Biz cumhurbaşkanının bir an evvel seçilmesinden yanayız. Hatta mümkünse birinci turda seçilsin. İşi geciktirmek, ayak diretmek bize uygun bir davranış değil. Cumhurbaşkanının üçüncü turda mutlaka seçileceği bilinirken bunu geciktirmenin anlamı yok.''

''Gazetecilerin sürekli olarak sayın GenelKurmay Başkanı'na 'bundan sonra ne yapacaksınız?' diye sormasını ayıpladığını'' ifade eden Yazıcıoğlu, ''Orduyu siyasete çekmeye, orduyu siyasete müdahaleye zorlamaya gerek yoktur. Ordudan ısrarla demokrasi dışı bir harekette bulunmasını beklemenin demokratik kurallar içinde yeri yoktur'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanlığı için tek aday olarak seçime girecek. Kurultayda ayrıca, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title