Haberler

Yazıcı: "Cumhurbaşkanımızın 'Dinde Güncelleme Gerekiyor' Diye Bir İfadesi Yoktur"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili "Afrin operasyonunda bizim, dış politikada güvenliğimizle alakalı komşu ülkelerde yaşayan insanların güvenliği ile alakalı güvenliği sağlama amacına dönük hedefi bu olan, ülkemizin...

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili "Afrin operasyonunda bizim, dış politikada güvenliğimizle alakalı komşu ülkelerde yaşayan insanların güvenliği ile alakalı güvenliği sağlama amacına dönük hedefi bu olan, ülkemizin de güvenliğini korunmayı hedefleyen bir harekat olarak nitelendiriyoruz." dedi.

Partisinin Düzce Kültür Merkezi'nde Siyaset Akademisi'nin ilk dersine katılmak üzere kente gelen Yazıcı, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'i ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yazıcı, Türkiye'nin Afrin operasyonunun önemli bir operasyon olduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli bir süreç yaşadığını kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bir Afrin operasyonu gerçekleştiriyoruz, hayati derecede önemli. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir devlet, hükümetimiz güçlü bir hükümet. Hem devletimizi hem de hükümetimizi temsil konumunda bulunan Cumhurbaşkanımız, liderimiz de güçlü liderliğiyle de vizyoner kişiliğiyle bu süreçlerde öncü rol oynuyor. Dolayısıyla Afrin operasyonunda bizim, dış politikada güvenliğimizle alakalı komşu ülkelerde yaşayan insanların güvenliği ile alakalı güvenliği sağlama amacına dönük hedefi bu olan, ülkemizin de güvenliğini korunmayı hedefleyen bir harekat olarak nitelendiriyoruz ve böyledir. Askerlerimize başarılar diliyorum. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah fazla zayiat vermeden Afrin ve hedefte olan alanları, güvenliğimizi takip edecek boyuta vardırırız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinin "Dinde güncelleme yapılacak" şeklinde yorumlandığının sorulması üzerine Yazıcı, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın 'Dinde güncelleme gerekiyor' diye bir ifadesi yoktur. Bunu istismar edenler var. Ben İslam dininin uzmanı değilim ama mürekkep yalamışlığım var. İmam-hatip okudum, hukukçu kişiliğimle de o alanlara ilgi duyan bir tarafım var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri Türkiye'de belli zamanlarda hiç görmediğimiz tarzda, toplumun önemli unsurlarını tahkir ve tezife varacak boyutta, dinde yeri olmayan, hurafe diyeceğimiz tarzda, fantezi diyeceğimiz içerikte ve bunu din adına söylem haline getiren kişiler, kişilikler var. İsimlerini zikretmeme gerek yok, bunları biliyorsunuz. Onlar tamamen saçmasapan söylemler, değerlendirmelerdir."

"İslamın özü ve esası ne ise bunları dillendirmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün bu konuya açıklık getirdiğini anımsatan Yazıcı, "Toplumun bir kesimi de bu tür söylemleri duyunca sorgulamadan, 'Aman bu meczuptur' deyip, söylemini ve kendisini bir kenara bırakmadan bir meta gibi onu gündeme taşımak suretiyle gündem oluşturma merakı içerisinde olanlar var. Bunlar karşısında biz, duyarsız, seyirci kalamayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu tür girişimde bulunanlara ve bu tür gelişmelere karşı çok doğru bir zaviyeden bir duruş sergilemiştir. Yoksa dinin ahkamlarının değişeceği, dönüşeceği anlamında kesinlikle öyle bir şey yok."

"İslamın özü ve esası ne ise bunları dillendirmeliyiz" diyen Yazıcı, "Milletin kafasını karıştıracak ve kutsal dinimizin güzel değerlerini başkalarının teşrif ve takdir etmesine sebep olacak eylem ve söylemlerden kaçınmak gerekir." değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Düzce Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title