Haberler

Yüzde birlerin önemi

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
30.06.2021 03:59

Çoğumuz hayatımızı büyük seçimlerimizin önemli olduğu ilkesi ile yaşıyoruz. Küçük ve günlük seçimlerimize gereken önemi vermiyor olabilir miyiz? Belki de tek tek ele alındığında yaşam kalitemize sadece yüzde bir oranında etki edecek olan küçük seçimlerimiz bir araya geldiklerinde çok büyük bir etki oluşturuyor olabilirler.

Bir liste yapmanızı istiyorum sizden, bu listede her gün uygulanabilecek, çok fazla zamanınızı almayacak şeyler yer alsın, diğer yandan listedekilerin hayat kalitenize olumlu bir katkısı olsun veya yaşamdaki hedeflerinize sizi az da olsa yaklaştırsın.

Aklıma gelen bazı örnekleri sizlerle paylaşmak istiyor, kendi listenizi yaparken bu maddeleri de dikkate alabilirsiniz elbette. Mümkünse listenizde en az on madde yer alsın.

İşte benim yüzde bir listem.

Her gün mümkünse öğle saatlerinde değilse günün herhangi bir saatinde 15 – 20 dakika kadar doğrudan güneş ışığa alacak şekilde güneşlenmek ve D vitamini depolamak.

Akşamları normalde yaptığımdan yarım saat erken yatmak ve sabahları normalden yarım saat erken kalkmak. Sabahları bu şekilde elde ettiğim fazladan yarım saati kendime ayırmak ve güne başlarken enerjimi artıran şekilde zamanı geçirmek.

Her gün 15 – 20 adet kiraz yemek.

Her gün en az iki litre su içmek.

Her gün sabahları veya akşamları yarım saatlik bir yürüyüş yapmak, mümkünse bunu ağaçlıklı bir ortamda veya deniz kenarında gerçekleştirmek.

Her gün 15-20 dakika ruhuma çok iyi gelen bir şey yapmak, meditasyon veya şükretmek olabilir örneğin.

Her gün 15 dakika hiçbir şey yapmadan durmak, mümkünse sadece kuş seslerini dinlemek.

Her gün cep telefonumu bir saatliğine sessize almak ve bir dolaba kaldırmak.

Her gün bir arkadaşımı arayıp 15 dakika telefonda sohbet etmek.

Her gün hayalim veya hedefim için yarım saat araştırma yapmak veya yapılması gereken bir adımı tamamlamak.

Listedeki maddelerin her gün şeklinde verilmiş olmasının bir önemi yok, yapabildiğiniz kadarını yapın, bazılarını haftada bir veya iki defa da yapabilirsiniz, önemli olan konunun genel mantığını kavrayıp buna uygun şekilde hayatımızı iyileştirmek.

title