Haberler

Su gibi ol

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
17.02.2021 11:53

Barajlarda su seviyesi tehlikeli bir seviyeye gerilemişken kar yağışı sayesinde özlediğimiz suya kavuştuk. Bu haftanın yazısının su ile ilgili olmasını istedim ve kişisel gelişimde su felsefesine dair aklıma gelenleri sizlerle paylaşmayı seçtim.

Su akmak için en az direnç gösteren yolu seçer, yani önüne büyük bir kaya çıktığı zaman onunla mücadele etmek yerine etrafından dolaşmayı tercih eder. Bizler de hayatlarımızda bazen böyle durumlar ile karşılaşırız, önünüze bir kaya çıkmış gibi hissettiğinizde farklı seçeneklerin neler olabileceğini düşünün lütfen.

Bazen de su kayayı delmeye karar verebilir, damlaların sürekliliği ve sabırdır bunu sağlayan. Hep söylediğim gibi sabırlı olmak demek oturup beklemek değildir, yapılması gerekeni yaparken umudu korumaktır.

Şems demiş ki; sabır dikenin içinde gülü, gecenin içinde gündüzü hayal edebilmektir.

Hangi durumlarda kayanın etrafından dolaşıp hangi durumda kayayı delmeye karar vereceğimiz ise ancak iç sesimize kulak vererek öğrenebileceğimiz bir hayat bilgeliğidir.

Su bize aynı zamanda bir metafor olarak değişimi de anlatır, bazen yağmur olur, bazen şu an İstanbul'da olduğu gibi kar, bazen buz olur, bazen de buhar. Ayrıca uyumludur ve içinde girdiği kabın şeklini de alır.

Değişime adapte olabilmek ve uyum sağlamak bizlerin de en başta öğrenmemiz ve geliştirmemiz gereken beceriler arasında yer alır.

Su bize aynı zamanda akışa teslim olma kavramını da anlatır. Dereler denizlere, denizler okyanuslara ulaşır. Elimizden geleni yaptıktan sonra inançla, sabırla ve umutla beklemektir su gibi olmak.

Su hayatın kaynağıdır, insan da bu kaynağın en önemli parçalarından birisidir. Bunu unutmadan su gibi yaşamamız dileğiyle, sevgiler.

title