Haberler

Pandemi sonrasında dengeyi bulmak

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
07.07.2021 11:43

Yaklaşık 1,5 yıl önce pandeminin başlaması ile birlikte hepimiz hayatımızda aniden yeni bir döneme adım attık. Şimdilerde ise aşılamanın verdiği rahatlık ve yasakların hafifletilmesi ile kontrollü bir deneme dönemi başlıyor. Dengeyi bulmak için bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

Son 1,5 yılda hepimizin hayatında pek çok şey değişti, hayatın ve sağlığımızın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırladık, ne olur bunu çabuk unutmayalım ve önlemleri gereğinden fazla gevşetmeyelim.

Pandeminin başlangıcında bazı şeyler hoşumuza bile gitti aslında. Kendimize daha çok zaman ayırabilmek, sevdiğimiz şeylerle ilgilenmek, daha çok okumak, evde yapılabilecek hobiler edinmek gibi avantajları oldu. Ama sonra bu yerini eskiye duyulan bir özleme bıraktı. Eski hayatlarımız mükemmel değildi ama daha fazla sosyallik içeriyordu ve insan sosyal bir varlık olduğu için pandemide bu anlamda epey zorlandık.

Korkusuzca sosyalleşmeyi, sevdiklerimizle bir masanın etrafında bir araya gelip sohbet etmeyi ne kadar çok özledik, işte bugünlerde en çok yaptığımız şeylerden bir tanesi de bu sanırım. Ayrıca seyahat özlemini de en azından yurt içi seçenekler ile giderebiliyoruz. Konserlerin tarihleri ilan edildi, sinema salonları açıldı, özlenen şeyler hayatımıza geri döndü diyebiliriz.

Bu süreçte eski hayatınızın en iyi yönleri alın, pandemi döneminde hoşunuza gitmiş olanları ilave edin ve yeni normal dönemde nasıl bir hayat kurgunuz olacağını düşünüp oluşturun. Elbette hangi fazlalıkları hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini veya nelerin gerçekten gerekli nelerin gereksiz olduğunu da iyi öğrendiğimiz bir dönem oldu.

Kendi adıma süreçten çıkardığım derslerle birlikte yeni bir dönem adım attığımı hissedebiliyorum. Karşıma çıkabilecek engellerin beni hayallerimden vazgeçirmediğini de görmüş oldum bu dönemde, yeni şeyler öğrenmeye ve kendimi adapte etmeye devam ettim.

Gelecek ile ilgili hayallerim, hedeflerim ve planlarım var; diğer yandan plan yapmanın da bir dengesi olmalı, içinde olduğumuz her günün değerini vererek tadını çıkarmayı ihmal etmemeliyiz.

title