Haberler

Hoş Geldin Ramazan - Bolluk ve Bereketi Artırmak

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
13.04.2021 02:24

Bu yıl içinde olduğumuz salgının üçüncü dalgası ve alınan tedbirlerden dolayı Ramazanı biraz buruk bir şekilde karşılıyoruz. Ramazan ayı çocukluğumdan beri benim gözümde her zaman bolluk, bereket, şükretmek, yardım etmek gibi kavramları çağrıştırır.

Bolluk ve bereket, ayrıca yardımsever olmak hepimizin hayatında daha fazla görmek istediği unsurlar. Kimse daha fazla bolluk ve berekete, bunun bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmaya hayır demeyecektir, peki daha fazla bolluk ve bereket oluşturmanın yöntemleri neler olabilir.

Bolluk ve bereketi sadece para ve maddi varlıklar ile tanımlarsak hata yaparız. Bolluk ve bereket bunun çok ötesine uzanır, bir düşünce ve inanç sistemidir.

Her gece zaman hesabımıza karşılıksız yatan 1.440 dakika bolluk ve berekete dahildir. Bu zamanı en iyi şekilde kullanmak hepimizin elindedir.

Bu zamanın belli bir kısmını değerli bir şekilde kullanmaya gayret edelim. Bir kısmında da sağlığımız başta olmak üzere sahip olduğumuz şeyler için şükretmeyi ihmal etmeyelim lütfen.

Bolluk ve bereketin sevgi boyutunu ramazanda daha çok yaşatmaya gayret edelim. Yüz yüze görüşemiyor olsak bile teknolojiyi kullanarak sevdiğimiz insanlarla konuşalım, en azından kalplerine misafir olalım.

Hayatımızdaki sevdiğimiz tüm insanların bizi zenginleştirdiğini, bolluk ve bereketimizin önemli bir parçası olduğunu düşünüyorum.

Hayatınıza daha fazla bolluk ve bereket getirmek istiyorsanız uygulamanızı önerebileceğim üç yöntem var. Bunlardan ilki; bolluk ve bereket tanımınızı olabildiğince genişletmek, sahip olduklarınızı bu gözle lütfen bir kere daha gözden geçirin.

İkinci yöntem ise sahip olduklarınıza daha fazla ve içten gelen bir şekilde şükretmektir. İster benim yaptığım gibi yazılı bir şekle büründürün ister sadece içinizden geçirin.

Son yöntem ise hayatınızdan yetersizlik enerjisini çıkarmak ile ilgili. Yeterince spor yapamıyorum, yeterince zaman ayıramıyorum gibi düşünceleri ve söylemleri hayatınızdan çıkarmaya çalışın, ya yeterince yapın ya da şikayet etmeyin. Bunlar farkında olmaksızın yetersizlik hissini besleyen kalıplardır. Yetersizliğin olduğu yerde bereketin yeşermesi daha zordur.

Güzel bir Ramazan ayı dilerim

title