Haberler

Güne güzel başlamak ve bitirmek

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
24.02.2021 02:27

İnsan bir enerji varlığı, düşünceleri, duyguları ve ruh hali sürekli olarak bir enerji yaratıyor. Elbette her insanın enerjisini artıran veya azaltan şeyler farklı olabilir. O halde günün önemli olan sorusu şu: Neler enerjinizi artırıyor ve neler enerjinizi azaltıyor?

Bir kitabı elinize aldığınızda genellikle ilk birkaç sayfasına göz atar ve satın alma kararını buna göre verirsiniz, başlangıçlar önemlidir. Aynı zamanda bitişler de önemlidir, bir film veya dizinin finali o film ya da dizi hakkında beğenimizi büyük ölçüde etkiler.

Gelin şimdi bu iki farklı konuyu birbirine bağlayalım. Yüksek enerji ile başladığınız ve güzel enerjiler ile tamamladığınız bir günü büyük ihtimalle güzel geçen günler hanesine kaydedersiniz.

O halde sabah ilk uyandığımızda ve gece yatmadan hemen önce neler düşündüğümüz ve yaptığımız gün içindekilerle kıyaslandığında daha önemli olabilir mi?

Buna evet yanıtı verirsek geriye kalan tek şey şu oluyor: Sabah uyanınca kendime enerjimi yükseltmek için yarım saat ayırabilir miyim ( yarım saat fazla ise 15 veya 20 dakika da olabilir)? Gece yatmadan önce de benzer şekilde güzel bir enerji ile uyumak için kendime zaman ayırsam nasıl olur?

Neler yapmak isteyeceğiniz kadar neleri yapmak istemeyeceğiniz de önemli bu planı oluştururken.

Yazının başında söylediğim gibi herkes için geçerli olabilecek genel bir formülü ortaya çıkarmak zor olabilir, yine de bazı önerilerimi paylaşmak istedim.

Örneğin sabah ilk uyandığımda çayın demlenmesini beklerken güneşin doğuşunun oluşturduğu harika ışık oyunlarını izleyebilirim, dua edebilirim, meditasyon yapabilirim, o gün olmasını istediğim güzel şeyleri aklımdan geçirebilirim, müzik dinlemeyi seviyorsam beni neşelendiren bir parça seçebilirim, zamanım varsa güzel bir kahvaltı yapabilirim.

Gece yatmadan önce çok sevdiğim bir kitabımdan bir bölüm okuyabilirim, güzel bir duş alıp ıhlamur içerken o gün gerçekleşmiş ve beni mutlu eden küçük şeyleri düşünüp not alabilirim.

Örnekleri çoğaltmak mümkün elbette, her gün farklı bir reçete bile uygulabilir, önemli olan olabildiği ölçüde iyi başlayıp bitirmek. Lütfen bunu en azından bir hafta boyunca denemeye çalışın, emin olun farkı göreceksiniz.

Sevgi ile kalın.

title