Haberler

Bu kez her şeyin farklı olmasına izin verin

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
03.11.2021 11:43

Her şeyden önce hayatınızda her an bir değişim başlatabileceğinizi ve bu değişimle birlikte her şeyin daha farklı olabileceğini unutmayın lütfen, bunu kendinize sık sık hatırlatın hatta. Büyük bir değişim başlatmak ve sürdürmek için yılbaşı veya doğum günü ya da baharın başı, yazın başı gibi tarihlere ihtiyacımız yok. Sizin kuvvetli bir istekle değişime doğru adım attığınız her gün kutlamaya değer harika bir başlangıç olabilir.

Bir şeylerin farklı olmasına izin vermek kişinin kendisinde yapacağı değişimler ile başlayabilir. Yenilenmek ve tazelenmek, bize hizmet etmeyen düşüncelerimizle vedalaşmak, yeni bir bakış açısı getirmek, kendimize biraz daha şefkatli yaklaşmak, bütün bunlar güzel bir başlangıç olacaktır.

Niyet etmenin de önemli olduğunu düşünüyorum, istiyorum ve istediğim şeyler için akılcı bir şekilde emek vermeye hazırım şeklinde tarif edebilirim bunu. Şans hazırlık ve fırsatın bir araya gelmesi ise, ben de hazırlanabilirim. Hayat da bana bazı sinyaller gönderir, doğru yolda olduğumu da bu şekilde anlayabilirim. Hayatınızın daha güzel olması için kendinize izin verin lütfen. Bir şeyleri gereğinden fazla kontrol etmeyi bırakın, kendinize ve akışa daha fazla güvenin, hayallerinize biraz daha sıkı tutunun ve tekrar deneyin. Yeniden dene, yeniden sev demiştim başka bir yarına notumda, buna çok inanıyorum gerçekten.

İlişkiler anlamında da her şeyin farklı olmasına izin verebilirsiniz. Bazen bir şeyler bitmeden daha güzeli de yerini almıyor hayatımızda, olmuyorsa gitmiyorsa bitişlerden çok fazla korkmayın. Yeni kapılar açılacaktır.

Farkındalık elbette çok önemli, bir şeyi niye yaptığımızı bilmek olarak tarif edebilirim. Ama bazen bilmek yetmiyor, farklı davranışlar sergileyecek cesareti de göstermek gerekebiliyor.

Meşhur bir söz vardı, "ormanda önümde iki yol vardı ve ben daha az kullanılmış olanı tercih ettim" şeklindeydi. İşte her şeyin farklı olmasına izin vermek biraz da bu cümle ile bağlantılı. Alışkanlıkları değiştirmeye çalışmak, bazen kalabalıkları takip etmeyi bırakıp kendi iç sesimizi dinlemek belki de.

Sevgi ile kalın.

title