Haberler

Ayrılıkla kadınların ve erkeklerin başa çıkma şekilleri

Ceyda Terlemez

Ceyda Terlemez

Klinik Psikolog
28.10.2021 11:59

Ayrılıklarda, sevgili olmak ya da evlenmek kadar doğal bir durumdur. Ancak ayrılığı kadınlar ve erkekler farklı şekillerde yaşayabilirler. Duygularını farklı yansıtmaları her iki taraf içinde üzülmediği anlamına gelmemektedir.

Erkekler duygularını yok saymaktadır. Kadınlar ise tam tersi olarak duygularını konuşmaktan yanadır. Ayrılık aşamasında bir kadın ağlarken karşı taraf kendisini duymamazlığa gelecektir. Erkek, kadının neden yakındığını duymazsa eğer kendisinin çok iyi bir sevgili ya da eş olduğunu görmektedir.

Genellikle ayrılık aşamasında erkek alkol tüketimini arttırır ve yeni insanlarla tanışmaya meyillidir. Kadınlar ise bu durumda alışveriş yaparak kendisini iyi hissetmesine ve eski sevgilisine bu durumu göstermeye çalışır. Böylelikle kadın erkeğe neyi kaybettiğini göstermeyi amaçlar.

Genel olarak erkeklerin ağlamadığı düşünülür ancak onlarında duyguları olduğu unutuluyor. Ancak erkeklerde üzüntülerini belli etmek yerine genelde öfkelerinin ardına sığınırlar. Asla ağladıklarını ve üzüldüklerini kabul etmezler.

Kadınlar genellikle ayrılık dönemlerinde yalnız kalmakta ister. Sürekli arkadaşlarıyla görüşüp aynı konuyu konuşmak istemezler. Bazen tek kalıp slow şarkılar dinleyip eşlik etmek isterler. Bu yöntemde rahatlama ve kendini boşaltmadır.

Erkekler genelde ayrılık döneminde karşı cins için saçma gelebilecek her türlü çıkarımı yapmaktadır.

Bazen bu çirkin sözler sarf ederek bile olmaktadır. Böyle davranışlar sergileyerek hatalarını bastırmaya çalışırlar.

Sadece erkekler ayrılık sonrasında flörtleşmez. Kadınlar da ayrılık sonrasında flört etmekten hoşlanır. Kadın ayrılık yaşarken başka erkeklerin ilgisini çekmekten hoşlanır. Ancak bu flörtleşme durumu duygusal yaklaşım değildir. Çünkü kadın yas tutacağı için duygusal yaklaşmaktan kaçınacaktır.

Ayrılık sonrası her iki tarafta duygu dalgalanmaları yaşayacaktır. Bu süreçte duygularınızı yaşamaktan kaçınmamalısınız.

title