Haberler

Yazar Bilgin Hasdemir'in İmza Günü

Ünyeli Eğitimci-yazar Bilgin Hasdemir, Ünye Lehçesi ile Ünye'den Esintilerin Yer Aldığı İlk Kitabı Olan "Zaman Tünelinde Ünye" Eserinin Ardından Çıkardığı Diğer İki Eserini de Okuyucuları ile Buluştururken, Orta Çarşı Arastasında İmza Günleri Düzenliyor.

Ünyeli Eğitimci-Yazar Bilgin Hasdemir, Ünye lehçesi ile Ünye'den esintilerin yer aldığı ilk kitabı olan "Zaman tünelinde Ünye" eserinin ardından çıkardığı diğer iki eserini de okuyucuları ile buluştururken, Orta Çarşı arastasında imza günleri düzenliyor.

Ünye lehçesi ile kaleme aldığı ve Ünye'nin kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini ve kültürünü ön plana çıkardığı eserlerle adından söz ettiren Eğitimci-Yazar Bilgin Hasdemir, Ünye'de okuyucuları ile buluştu. Ünye üzerine yazdığı ilk kitabı olan Zaman Tünelinde Ünye'de kullandığı Ünye lehçesi ile beğeni toplayan Hasdemir, diğer kitapları Miçço Memed ve Kelümelerde Ünye adlı eserlerini okuyucuları için imzaladı.

Ünye'nin tarihi çarşılarından biri olan Orta Çarşı'da çınar ağacının altında kurduğu stand da eserlerini imzalayan Hasdemir, festivalin son gününe kadar da burada standın açık olacağını söyledi. "Bütün amaç, Ünye'ye özlem çektirmek" diyen Yazar Bilgin Hasdemir, "Amacım, uzun süre Ünye dışında kalan insanları, bu eserleri okuduğu zaman Ünye'ye getirmek. Yozlaşmakta olan kültürün yozlaşmasına bir nebzede olsa engel olabiliyorsam, hedefime ulaşmışım demektir" derken, Türk Dil Kurumu ile yaptığı çalışmanın

sonucunda Ünye'ye yeni bir eser daha kazandıracağı müjdesini de verdi.

(HA-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title