Haberler

Yaz Spor Okulları Açılıyor

İstanbul'da Açılacak Yaz Spor Okullarında 30 Bin Çocuk ve Gence Hizmet Verilecek.

İstanbul'da açılacak yaz spor okullarında 30 bin çocuk ve gence hizmet verilecek.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Yaz Spor Okulları, İl Spor Merkezleri adı altında 29 Haziran'da açılacak.

Burhan Felek Spor Tesisleri'nde verilecek startla başlayacak organizasyonda il genelindeki 29 tesiste, 26 branşta 6-18 yaş grubundaki yaklaşık 30 bin çocuk ve gence, spor uzmanları, antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenlerince hizmet verilecek.

Klasik branşların yanında, beyzbol, softbol, mini golf, kick-boks ve çim hokeyi gibi dallarda da hizmet verileceği, atletizm, güreş ve halter branşlardan ücret alınmayacağı, diğer branşlardaki ücretlerin ise 20-100 YTL arasında değiştiği açıklandı.

İl Spor Merkezleri'nin tanıtımı amacıyla Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, ailelerin, çocuklarını spora yönlendirmede daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Taşpınar, “İl Spor Merkezleri ile çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Türk toplumuna sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri özelliklere sahip merkezlerde spor yapanlar arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Merkezlere kayıt yaptıracakların, il genelindeki spor tesislerinden temin edilecek sporcu tanıtım formunu velilerine doldurtup, 2 adet fotoğrafla birlikte bağlı bulunduğu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri'ne başvurmaları gerekiyor.

Öte yandan Tamer Taşpınar, göreve geldikleri dönemden itibaren tesisleşme alanında yaptıkları çalışmaları barkovizyon gösterisi eşliğinde basın mensuplarına anlatırken, 2002 yılından itibaren İstanbul'da spora 118 milyon YTL'nin harcandığını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title