Haberler

Yaz Kur'an Kursları Tamamlandı

Diyanet-sen Denizli İl Başkanı Mustafa Örki, Bu Yıl Açılan Yaz Kur'an Kursları'nın Geniş Katılım ve Başarı ile Tamamlandığını Söyledi.

Diyanet-Sen Denizli İl Başkanı Mustafa Örki, bu yıl açılan Yaz Kur'an Kursları'nın geniş katılım ve başarı ile tamamlandığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Diyanet-Sen Denizli İl Başkanı Mustafa Örki, 25 Haziran'da başlayıp 24 Ağustos'ta sona eren Yaz Kur'an Kursları'nın geniş bir katılım ve başarı ile tamamlandığını belirterek, "Öğrencilerimize ve ailelerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin, ek ders gibi ücret almaları da Diyanet-Sen'in bir kazanımıdır" dedi. Bu kurslarda uygulanan 12 yaş sınırının, bu yaşın altındaki milyonlarca çocuğun bu eğitimden mahrum kalmasına sebep olduğunu belirten Mustafa Örki, "Dolayısıyla bu yaşın altındaki çocukların da bu kurslara katılabilmesi gerekiyor. Dini bilgi ihtiyacının daha erken yaşlarda başladığı bilimsel bir gerçektir" dedi. Örki, bu kursların en az 15 çocukla açılabildiğini, bu sayının da aşağı çekilmesini istediklerini ifade etti.

Hükümet ile sendika ve konfederasyon çalışmaları arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirten Mustafa Örki, "Toplu görüşmelerin yapıldığı bu günlerde, sendika ve konfederasyonun çalışmaları, talepleri, demokratik haklarımız, maaşlarımızla ilgili isteklerimiz hükümete iletilmektedir. Teşkilat yasamızın çıkması, boş bulunan kadroların doldurulması gibi sıkıntılarımız var .Şu anda yapılan sözleşmeli personel atamaları mevcut ihtiyacı karşılamıyor. Kurumsal taleplerin takipçisi olacağımızdan ve ısrarla haklarımızı istemeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Diyanet-Sen Denizli İl Başkanı Mustafa Örki, Denizli'de bu yılın Mayıs ayı itibariyle şube olma üye sayısına ulaştıklarını, genel merkeze yaptıkları müracaat sonrası, ilerleyen günlerde şube genel kurulu yapma yetkisi aldıklarını söyledi. Örki, gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra delege seçimi ve uygun bir zamanda şube yönetimi kongresi yapılacağını ifade etti.

(AV-SÇ-Y)

25.08.2007 14:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title