Haberler

Yayman: "Artık Turizmde Deniz, Kum, Güneş Değil Insanlar Bir Hikayenin Peşine Düşüyor"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Hedefimiz Hititlerin başkenti, Anadolu medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin en önemli destinasyonlarından biri olan Çorum'a önce 500 bin, daha sonra 1 milyon, 2 milyon turistin gelmesi." dedi.

Yayman, beraberinde Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ile Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Çorum Müzesi'ni gezdi.

Çorum'un Türkiye ve dünyada daha fazla tanınmasını istediklerini belirten Yayman, kentin Hititlere başkentlik yapmasını, kültürel ve sanatsal değerlerini, tarihi ve inanç merkezi olmasının öne çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

Kente gelen turist sayısının çok az olduğuna dikkati çeken Yayman, şöyle devam etti:

"Çorum'a en iyi zamanlarda 150 bin turist geliyor. Hedefimiz Hititlerin başkenti, Anadolu medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin en önemli destinasyonlarından biri olan Çorum'a önce 500 bin, daha sonra 1 milyon, 2 milyon turistin gelmesi. Cumhurbaşkanımız bize bir hedef gösterdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için öncelikle Çorum'a 500 bin turisti getirmemiz lazım. İşte Türkiye'ye o zaman inşallah 50 milyon turist gelebilir."

"Söz konusu Çorum ise gerisi teferruattır"

Öğrencilik yıllarında Çorum'a geldiğini, Hititlerin ne kadar ihtişamlı olduğunu o zaman gördüğünü dile getiren Yayman, şunları kaydetti:

"Türk ve dünya turizminin hak ettiği yeri alamamış illerimizden bir tanesi. Hep birlikte 'Söz konusu Çorum ise gerisi teferruattır' anlayışıyla Çorum'un kültür, sanat, turizm, tarih şehri olması bağlamında Bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa biz buna hazır ve nazırız. Artık turizmde deniz, kum, güneş değil insanlar bir hikayenin peşine düşüyor. Yani Kadeş Antlaşması'nın yapıldığı, Hitit ve Mısır kralı arasındaki anlaşmanın imzalandığı yere gitmek, o havayı teneffüs etmek, oradaki ağacın altında oturmak, ufka doğru bakmak, 'Burada Mısır ve Hitit orduları nasıl savaştı, bu savaş arabaları hangi cepheden geldi', bunu hayal edip o anı yaşamak istiyorlar. İnsanlar artık endüstriyel turizm dediğimiz deniz, kum, güneşe alternatif arıyor."

Başkentteki Hitit eserlerinin Çorum'a getirilmesi

Yayman, Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bulunan Hitit eserleri ile Sıhhiye Meydanı'ndaki Hitit Anıtı'nın Çorum'a getirilmesi için başlatılan girişimlere değinerek, "Bu, Bakanımızın, Müze Varlıkları Genel Müdürlüğümüzün, Valimizin ve vekillerimizin hep birlikte karar vermemiz gereken bir konudur. İyi mi olacak, beklenilen faydalar nelerdir, bunu değerlendirmek lazım." ifadesini kullandı.

Uslu da Ankara'daki Hitit eserlerinin Çorum'da olmasını istediklerini belirterek, "Benim gündeme getirdiğim konu, Ankara'da bulunan bir anıtın sadece Çorum'a getirilmesi değildir. Onun sembolik bir anlamı vardır. Ankara'nın sembolü bellidir. Anıtkabir vardır, Meclis vardır. Her şey var orada. Hititlere ait bir sembolün Ankara tarafından kullanılması doğru değildir, şık değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Kılıç da Çorum'un kültür ve turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Çorum'un önümüzdeki 5 yılını, 2018-2023 dönemini kapsayacak stratejik plan yapıyoruz. Bu planın kültür ve turizm bölümünde 2023'e kadar Çorum'un ulaşması gereken hedefler neler, bu hedeflere nasıl ulaşacağımıza dair bir çalışmamız var." diye konuştu.

Devlet Tiyatro Salonu'nda incelemelerde bulunan Yayman, Valilik ve Belediyeyi de ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yayman Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title