Haberler

Yaylalı’dan Açıklama

Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Bugün Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek, Dün Belediye Meclis Toplantısı Sonrasında Yaşanan Olaylara Açıklık Getirdi. Bazı Yerel Gazetelerde " Dadaşkent Belediye Başkanı Yaylalı’nın Başkanlığı Düştü" Şeklindeki Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını İleri Süren Başkan Yaylalı, " Bu Talihsizliktir, Gaftır." Dedi.

Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, dün belediye meclis toplantısı sonrasında yaşanan olaylara açıklık getirdi. Bazı yerel gazetelerde " Dadaşkent Belediye Başkanı Yaylalı’nın başkanlığı düştü" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Başkan Yaylalı, " Bu talihsizliktir, gaftır." dedi.

Bugün makamında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yaylalı, "Dün faaliyet ve denetim raporları oylaması sonrasında AK Partili 4, MHP'li 3 meclis üyesinin red oyu vermelerinin ardından, meclis üyeleri tarafından 'Dadaşkent Belediye Başkanı Yaylalı’nın başkanlığı düştü' şeklinde açıklamalarda bulunmaları üzerine bazı basın yayın organlarında da bu şekil haberler çıktı. Ancak bu yanlıştır" dedi. Bu şekilde kanun ve tüzüğün hiçe sayıldığını ileri süren Başkan Yaylalı, şöyle konuştu:

" 5393 sayılı kanunda belirtiliyor ki; Meclis üyelerinin 4'te 3'ü faaliyet raporunu yetersiz görürse belediye başkanının düşürülmesi için Valilik makamına konu gider. Vali'de konuyu inceledikten sonra Danıştay'a gönderir. Bizim meclisimiz toplam 16 kişiden oluşuyor. Dün 4'te 3'lük bir durum yoktur. Bu prosedür uygulanmadan 'Dadaşkent Belediye Başkanı Yaylalı’nın başkanlığı düştü' şeklindeki açıklamalar talihsizliktir, gaftır. Bu konuda hem muhalefet partisinin hem de bizim partimiz olan AK Parti'nin bu meclis üyeleri hakkında gerekeni yapacaklarını umuyorum. AK Partili meclis üyeleri hakkında grup toplantılarına katılmayıp, parti disiplini bozmaktan gereken yapılacaktır. Ne ilginçtir ki bizim partinin meclis üyeleri arasında bazıları bu denetleme raporunun altında kendi imzaları varken, dün red oyu vermişlerdir. Biz göreve geldiğimiz 4 yıllık süre içerisinde Dadaşkent'e elimizden gelen gayretle hizmet yapıyoruz. Halkımız bunu görüyor. Meclis üyelerinin red oyu vermelerinin sebebi bazı beklentilerinin olmayışındandır." (AA-İRT-Y) 10.04.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title