Haberler

Yayladağı'nda Organik Sebze ve Meyve Üretimi

Yayladağı ilçesinde çiftçiler, tütüne alternatif olarak yetiştirdikleri, aşısız karpuz, salatalık ve kabak gibi ürünlerde hasada başladı.

Yayladağı ilçesinde çiftçiler, tütüne alternatif olarak yetiştirdikleri, aşısız karpuz, salatalık ve kabak gibi ürünlerde hasada başladı.

İlçeye bağlı Kızılçat, Çabala ve Güzelyurt mahallelerindeki üreticileri ziyaret eden Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, ilçede, bu tür yeni ürünlerin ekilmeye başlanmasından son derece büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda ekimine başlanan çilekte çok güzel sonuçlar aldıklarını aktaran Ballı, şunları söyledi:

"Yayladağı Kaymakamlığı ve Yayladağı Belediyesinin de desteklediği çilek, artık çiftçimiz için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Bunun yanında halkımız yeni ürünlerle de tanışmaya ve ekmeye başladı. Özellikle, aşısız karpuz, salatalık ve kabak gibi ürünler yetiştiricisinin yüzünü güldürmekte. Onlardan gören diğer çiftçilerimiz de katma değeri yüksek, pazar sorunu olmayan bu ürünlere yönelmekte. Bu, Yayladağı tarımı açısından son derece önemli gelişmelerdir."

Ekilen ürünlerin organik olarak yetiştirildiğine dikkati çeken Ballı, ilçede sulama sıkıntısı olmayan arazilerin, bu tür ürünlerle değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çabala Mahallesi'nde karpuz yetiştiriciliği yapan İhsan Erdem (55) 10 dekarlık alandan bu yıl yaklaşık 80 ton karpuz beklediğini söyledi.

Yayladağı karpuzunun aşısız, doğal çekirdekle yetiştiğine vurgu yapan Erdem, "Geçen yıl 6 bin 500 dekar karpuz ektim. Tamamen doğal yetiştirdiğim bu üründen 50 ton karpuz çıkardım. Farklı lezzeti ve organik olmasıyla rağbet gören ürünümüz de pazar sıkıntısı yaşamadım. 30 yılı aşkın süredir çiftçilikle uğraşıyorum. Şimdiye kadar bu kadar az zahmet ve masrafla kazandığım en iyi ürün." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güzelyurt Yayladağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title