Haberler

Yayladağı'nda Kavga

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, çadır kentte kalan ve bayram alışverişine çıkan Suriyeli vatandaşlarla esnaf arasında kavga çıktı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, çadır kentte kalan ve bayram alışverişine çıkan Suriyeli vatandaşlarla esnaf arasında kavga çıktı.

Alınan bilgiye göre, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Kızılay tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde İl Özel İdareye ait arazide kurulan 2 nolu geçici çadır kente kalan Suriyeliler, yetkililerden izin alarak bayram alışverişi için çarşıya çıktı.

Çarşı merkezinde Durmuş D, iş yerine gelen bir grup Suriyeli ile henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle diğer Suriyeliler ile esnaf da olaya karıştı.

Olay yerine gelen Kaymakam Tolga Polat ile Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı'nın iknası ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle iki grup ayrıldı.

İsmi açıklanmayan 4 Suriyeli'nin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, çadır kent etrafında güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

Belediye Başkanı Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür olayların çıkmasından üzüntü duyduklarını, bir daha yaşanmaması temenni ettiğini kaydetti.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title