Haberler

Yayladağı'nda Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği Yapıldı

Yayladağı ilçesinde "2'nci Geleneksel Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği" yapıldı.

Yayladağı ilçesinde "2'nci Geleneksel Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği" yapıldı.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Ayışı Köyü Yaylası'nda gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde geçen şenliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenlik Komite Başkanı Durmuş Arslan da ilçenin yöresel ürünlerinin ve doğasının tanıtılması amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen şenlikte 30 ayrı etkinliğin yapılacağını belirtti.

Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri, şiir, yemek ve künefe yarışmalarıyla devam eden şenlikte protokol üyeleri, yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezerek görevlilerden ürünler hakkında bilgi aldı.

Yöresel yemeklerin de ikram edildiği şenlik sonunda, etkinliğe katılanlar köyün tarihi yerlerini gezdi.

İki gün süren programda şenlik sponsoru iş adamı Mehmet Alkan ve Gazeteci Cahit Aşkar'a Vali Vekili Doğan tarafından plaket verildi.

Etkinilğe Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Altınözü Kaymakamı ve Yayladağı Kaymakam Vekili Ali Arslantaş, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ümmühan Eryurt, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Altınözü Belediye Başkanı Cavid Alkan, Yayladağı Cumhuriyet Savcısı Fevzi Öz, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title