Haberler

Yaylada Kuzu Kırpma Şenliği

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Kutlanan "Kuzu Kırpma ve Yayla Festivali" Güvenli Bölge Nedeniyle Valilik Tarafından İptal Edilince, Vatandaşlar Festivali Kendi Yaylalarında Kutladı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan "Kuzu Kırpma ve Yayla Festivali" güvenli bölge nedeniyle valilik tarafından iptal edilince, vatandaşlar festivali kendi yaylalarında kutladı.

Beytüşşebap'ta bu yıl 4'üncüsü yapılan "Kuzu Kırpma ve Yayla Festivali", Şırnak Valiliği tarafından festivalin yapılacağı Laleşi Yaylası'nın güvenli bölge kapsamında olması nedeniyle iptal edilmişti. Bunun üzerine şenliği kendi yaylalarında gerçekleştiren vatandaşlar, kuzularını kırparak, düzenlenen etkinliklerle eğlendi.

Festivale katılan Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, kuzu kırpma şenliğinin Beytüşşebap ilçesi ve köylerine ait gelenekselleşmiş bir şenlik olduğunu belirterek, "Bu festivalin eski adı Berğbır'dır. Güvenlik gerekçesiyle kutlama yeri olan Laleşi Yaylası'na yasak konuldu. Festivalin amacı, hayvancılık yapan vatandaşları teşvik ve bir arada toplamaktır" dedi.

(BAL-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title