Haberler

Yaylada "Kuzine" Başında Tatil Keyfi

Güncelleme:

Ordu'da sıcak yaz günlerinde şehrin gürültüsünden kaçıp 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkan vatandaşlar, ısındıkları "kuzine" sobada hazırladıkları ekmek ve yöresel yemekleri tüketmenin keyfini çıkarıyor.

Havaların ısınmasıyla Karadeniz yaylalarının serinliğini tercih eden vatandaşlar, şehrin gürültüsünden kaçıp yüksek rakımlarda tatillerini yaparken, ısınmak için kuzine sobalarını yakma ihtiyacı hissediyor. Temiz havası ve yemyeşil ormanlarıyla dikkati çeken Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerce tercih ediliyor. Ordu'nun Kabadüz ilçesinde 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkan vatandaşlar, havanın serin olması nedeniyle ısınmak için kuzine yakıyor.

"Soba başına geçerek ısınıyoruz"

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan Sabri Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki sıcak havadan bunaldığı için arkadaşlarıyla yaylaya geldiklerini söyledi. Burada hem serinleyip hem de temiz hava aldıklarını ifade eden Aydın, "Doğayla baş başa kalabilmek, insanı dinlendiriyor. Bazen hava üşütüyor. O zaman da soba başına geçerek ısınıyoruz ve üzerinde pişirilen yemeklerden yiyoruz" diye konuştu.

Çambaşı Yaylası'nda yöresel ürünlerin satışa sunulduğu işletmenin sahibi Serdar Şimşek ise hava sıcaklıklarının arttığı günlerde yaylaların tercih edildiğini belirterek, şunları söyledi; "Şehirlerde 30-35 derece sıcak olduğu halde burada gece 5, gündüz de 10-15 derece sıcaklık oluyor. Şehrin bunaltıcı sıcağından yaylalara kaçılıyor. Burada üşüyenler ısınma ihtiyacı duyuyor. Bundan dolayı da kuzine sobasını yakıyoruz. Hem kendimizi ısıtmış oluyoruz hem de bu sobaların üzerinde yemeği ısıtma imkanı buluyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karadeniz Kabadüz Çambaşı Ordu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title