Haberler

Yayınevindeki Kanlı Olay

Mersin'in Tarsus İlçesinde, Uluslararası Protestan Kilisesi'nin Başpapazıyken İstifa Edip İslam'ı Seçen Siyasi Misyonerliğe Karşı Güçbirliği Derneği Başkanı İlker Çınar, Malatya'daki Olayın İlk Değil, Son da Olmayacağını Belirterek, Devletin İstihbaratını Artırması Gerektiğini Söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Uluslararası Protestan Kilisesi'nin başpapazıyken istifa edip İslam'ı seçen Siyasi Misyonerliğe Karşı Güçbirliği Derneği Başkanı İlker Çınar, Malatya'daki olayın ilk değil, son da olmayacağını belirterek, devletin istihbaratını artırması gerektiğini söyledi.

Çınar, insanların çıkarları için öldürülmesine karşı olduğunu ifade ederek, "Bu ilk değil, son da olmayacak. 80'li yıllarda yaşanan bu tür olaylar, şimdi de yaşanıyor. Bu faaliyetlerde gençlerimiz kullanılıyor. Biz bu tehlikeye işaret etmiştik. Konu ile ilgili gerekli saptamalar yapılmalı, karşı istihbarat oluşturulmalı. İşi bilen insanların bu konu ile ilgili çalışmalar yapması, olayların yaşanmamasına neden olacaktır. Bu olayın siyasi boyutunun olduğunu düşünüyorum. İnsanlar istediği dini yaşayabilir. Bu coğrafya herkesi kucaklamıştır. Fakat siyasi boyuta ulaşan misyonerlik faaliyetleri tehlike oluşturmuştur. Bu tür olaylarda, işi bilen bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve fikirleri alınmalıdır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlerin devam ettiğini belirten Çınar, misyonerliğin de Amerikan'ın bir ileri kolu olarak bu kapsam içerisine girdiğini savundu.

(EY-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title