Haberler

Yayınevi Cinayetlerinin Kilit İsmi Kuru Sıkı Tabancadan Beraat Etti

Malatya'da 3 Kişinin Öldürüldüğü Zirve Yayınevi Olayının Kilit İsmi Olan E.g., Kuru Sıkı Tabancadan Dolayı Yargılandığı Davadan Beraat Etti.

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayının kilit ismi olan E.G., kuru sıkı tabancadan dolayı yargılandığı davadan beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda Hıristiyanlık propagandası ve misyonerlik çalışması yaptığı ileri sürülen Zirve Yayınevi Malatya Şubesi'nin basılarak 3 kişinin öldürülmesi olayının kilit ismi olan E.G.'nin kuru sıkı tabanca ile ateş açmak nedeniyle yargılandığı Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava sonuçlandı.

Mahkeme, kuru sıkı tabanca ile ateş açıldığının kriminal raporunda belirlendiğini belirterek, E.G.'ye beraat verdi. E.G., olaydan kısa bir süre önce Malatya merkez Orduzu Pınarbaşı mesire yerinde olayın zanlılarından A:Y. ve S.G. ile birlikte kuru sıkı tabanca ile atış yaptıktan sonra polise yakalanmış ve E.G.'ye 58 YTL para cezası kesilmişti..

E.G., diğer 4 zanlı ile birlikte Zirve Yayınevi olayı nedeniyle Malatya 3. ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, işyeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla yargılanıyor.

(BK-OÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title