Haberler

Yayın Kuruluşlarının Gelirinden Alınan "Eğitime Katkı Payı" Kalkıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Şaban Sevinç, 'Eğitime Katkı Payı' Adı Altında Yayın Kuruluşlarının Gelirinden Alınan Yüzde 5'lik Payın Kaldırılmasını Uygun Bulduklarını Açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Şaban Sevinç, 'eğitime katkı payı' adı altında yayın kuruluşlarının gelirinden alınan yüzde 5'lik payın kaldırılmasını uygun bulduklarını açıkladı.

Samsun'un Bafra ilçesini ziyaret eden Şaban Sevinç, açıklamalarda bulundu. Sevinç, 2008 yılı başından itibaren reklam yayın süreleri ve reklam yayın periyotları ile ilgili bazı yeni uygulamalara geçmeyi planladıklarını kaydederek, "2008 yılı geçmiş dönemden daha fazla televizyonla ilgili reklam payının, reklam gelirinin arttığı bir dönem olacaktır. RTÜK olarak 'eğitime katkı payı' adı altında yayın kuruluşlarının gelirinden alınan yüzde 5'lik payın kaldırılmasını uygun bulduk" dedi.

Sevinç, RTÜK olarak ilgilendikleri alanların başında reklamın geldiğini bildirerek, reklamlarla ilgili alınacak her türlü kararın yayıncı ve reklam verenleri etkileyeceğini kaydetti. Sektörün tek gelirinin reklam olması nedeniyle alınan kararlar ve yapılan uygulamalar konusunda daha hassas davranmaya çalıştıklarını belirten Sevinç, ''Özellikle izleyicinin hakkını gözeterek, yayıncının da tek geliri olan reklam gelirini olumsuz etkilenmeyecek tarzda Türkiye ekonomisinin gerçeklerini de dikkate alarak bir

çalışma yaptık'' diye konuştu.

(NA-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title