Haberler

Yaya Öncelikli Trafik Bilinci Yaygınlaştırılacak

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Ülke sathında, tüm illerde aynı anda 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için kampanya başlatıyoruz.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Ülke sathında, tüm illerde aynı anda 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için kampanya başlatıyoruz." dedi.

Bakan Yardımcısı Çataklı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Çataklı, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak terörle mücadele, emniyet, asayişin temini, trafik, nüfus vatandaşlık hizmetleri, afet, acil durum yönetimi ve sivil toplum ile ilişkiler başta olmak üzere vatandaşların günlük hayatına doğrudan dokunduklarını söyledi.

"Devletimizin ve milletimizin bekası açısından kritik bir görev alanımız var." diyen Çataklı, gerek merkezden il ve ilçelere bilgilerin akışı, gerekse il ve ilçelerde görev alanlarındaki düşünce, görüş, talep ve şikayetlerin merkeze aktarılması konusunda izleme ve değerlendirme sistemleri olduğunu belirtti.

Kentte, Bakanlığın görev alanıyla ilgili değerlendirme toplantısı yapacaklarını, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Bakanlığın görev alanına giren konulardaki düşünceleri almak için bir araya geleceklerini bildiren Çataklı, şehit ve gaziler de dahil olmak üzere ev ve iş yerlerini ziyaret edeceklerini vurguladı.

Çataklı, "Empati yaparak, yaptığımız çalışmaları onların gözünde nasıl göründüğünü anlamak ve değerlendirmek istiyoruz. Ülke sathında tüm illerde aynı anda 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için kampanya başlatıyoruz. Diyarbakır'daki etkinliğe iştirak edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Trafiğin, ülkenin önemli sorunlarından biri olduğunu, çok sayıda vatandaşın kazalarda hayatını kaybettiğini bildiren Çataklı, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Çataklı, her geldiklerinde kenti daha toparlanmış, kendine gelmiş olarak görmekten büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını sözlerine ekledi.

Çataklı'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title