Haberler

Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Kemer'de "Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kemer'de "Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kemer Maxim Resort Otel'de yapılan törene İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Kemer Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mustafa Tıraş, Antalya Valiliği Avrupa Proje Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Meryem Zincirli, polis memurları ve eğitmenler katıldı.

Toplantıda konuşan Ergen,  projenin hayati önem taşıdığını belirtti. Yıllarca projelerin getirisi olmadığına inandığını ancak zamanla Türkiye'de bir şeylerin değişmesi gerektiğini gördüğünü dile getiren Ergen, Dünya Sağlık Örgütünün 178 ülkeden derlediği verilere dayanarak hazırlanan karayolları güvenliği durum raporuna göre, 2004'te ölüm nedenleri sıralandığında trafik kazalarının dokuzuncu sırada yer aldığını söyledi.

Tahminlere göre 2030'da ölüm nedenleri arasında trafik kazalarının beşinci sıraya yükseleceğini ifade eden Ergen, "Aynı raporda her yıl 1,2 milyon insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Her ölüm kader değildir. Trafik kazalarında ölüme götüren sebepleri ortadan kaldırırsanız, ölümleri azaltmış olursunuz. Bizler kaybedilmiş nesiliz. Hedef kitlemiz bizden sonraki nesildir" dedi.

Ergen, trafik kazalarından mağdur olan ülkelerin mağduriyetlerini en aza indirmek için bir takım faaliyetler gösterdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye de bu ülkelerden biridir. 2012'de Antalya Valiliği'nin koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü'nce 'Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi' başladı, sonrasında yaygınlaştırma aşamasına gidildi. Konyaaltı Caddesi pilot olarak seçildi. Kemer'de de Liman Caddesi'nin çıkış bölümü pilot bölge olarak seçildi."

Trafikte artan yük ve yolcu taşımacılığı, lüks olarak görülen araçların zamanla ihtiyaca dönüşmesinin araç sayısının gün geçtikçe atmasına neden olduğunu belirten Ergen, şöyle devam etti:

"Antalya, araç tescili bakımından ülke genelinde birinci sırada yer alıyor. Bu oran her geçen gün artıyor. Mesleğim gereği ikinci, üçüncü hayatıma yetecek kadar ölüm gördüm, zamanla her ölümün bir kader olduğunu düşünür oldum. Projelerin hayatımıza girmeye başlamasıyla dönüp arkama baktığımda, her ölümün kader olmadığını anladım. Trafik kazalarında ölüme götüren sebepleri ortadan kaldırırsanız, 13 kişi ölecekse bunun 9'unu önlemiş olursunuz."

Ergen, projenin Kemer'e hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaket verildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Valiliği Türkiye Maxim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title