Haberler

Yavuz Selim'de "Kariyer" Günleri

Tavşanlı'da faaliyet gösteren Yavuz Selim Koleji'nde "Kariyer Günleri" etkinliği devam ediyor.

Tavşanlı'da faaliyet gösteren Yavuz Selim Koleji'nde "Kariyer Günleri" etkinliği devam ediyor. Programın bu haftaki konukları ise Psikolog Burcu Çiftçi ile avukatlar Erkam Eraslan ve Recep Aydın oldu.

Yavuz Selim Koleji'nde Geleneksel Meslek Tanıtım seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta 2003 mezunlarından Avukatlar Recep Aydın ve Erkam Eraslan üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere avukatlık hakkında bilgiler verdiler, aynı zamanda üniversite ve lisedeki tecrübelerini aktardılar.

Bu dönemde meslek seçimin önemli olduğunu belirten Recep Aydın, "Meslek seçerken ailelerinizin baskısıyla değil kendi istediğiniz seveceğiniz mesleklere gitmenizi tavsiye ederim" dedi.

Yavuz Selim Koleji öğretmenlerinin gösterdiği gayretlerden bahseden Erkam Eraslan ise, "Öğretmenlerimizin bize göstermiş olduğu ilgi alaka şu anda bu konuma gelmemize vesile olmuştur. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerimizin sorularıyla devam eden seminer, Okul öğretmenlerinden Aytekin Kaya'nın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Psikolog Burcu Çiftçi ise Yavuz Selim anneleriyle buluşarak gençlerin günümüzdeki sorunlarını anlattı. Seminer annelerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Psikolog Çiftçi annelere çocuklarına nasıl davranacaklarını anlattı. Özellikle çatışma ortamına girmemelerini, konuşarak ve dinleyerek problemlere çözüm aramaları gerektiğini vurguladı.

Çiftçi, "Ergenlik dönemi sadece fiziksel gelişim ve değişim değil psikolojikte bir süreçtir bu dönemde ait olma, kabul edilme, onaylanma, gruplara girme, arkadaş çevresi çok önemlidir. Özellikle gençlerle arkadaş gibi değil anne baba gibi davranmalı çünkü gençler arkadaşları ile paylaştığı gibi sizinle paylaşamaz" diye konuştu.

Seminerlerin sonunda Okul Müdürü Adem Kütükçü, seminercilere teşekkür ederek, seminerlerin çok verimli geçtiğinden kaydetti. Kütükçü, "Kariyer Günleri seminerlerine devam edeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Aydın Tavşanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title