Haberler

Yaü Rektörü Eruslu Açıklaması

"YAÜ Kampüsü'nü 940 dönüm alana kuruyoruz. Yaklaşık 100 dönüm yer inşaata uygun değil. Orayı ağaçlandıracağız ve 3 bin 921 ağaç dikeceğiz. Oraya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını vereceğiz"

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "YAÜ Kampüsü'nü 940 dönüm alana kuruyoruz. Yaklaşık 100 dönüm yer inşaata uygun değil. Orayı ağaçlandıracağız ve 3 bin 921 ağaç dikeceğiz. Oraya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını vereceğiz" dedi.

Eruslu, TİGEM'de yapımı devam eden YAÜ Merkez Yerleşkesi'ndeki çalışmaları "Yalova Üniversitesi 1" adlı uygulama teknesiyle denizden inceledi. YAÜ'nün çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Eruslu, merkez yerleşkede yaklaşık 100 dönümlük alanın ağaçlandırılacağını belirtti.

Kampüsteki ağaçlandırma çalışmalarına işaret eden Eruslu, şunları kaydetti:

"YAÜ Kampüsü'nü 940 dönüm alana kuruyoruz. Yaklaşık 100 dönüm yer inşaata uygun değil. Orayı ağaçlandıracağız ve 3 bin 921 ağaç dikeceğiz. Oraya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın geçen hafta Yalova'ya ziyareti anısına bunu yapacağız. 101 farklı çeşit ağaç dikilecek. Hem öğrenciler hem de şehirdeki insanlar ağaç ve orman sevgisini yaşayacak. Ön taraftaki kısımda ise 5 bin kişilik anfi tiyatro yapılacak. Yine deniz kısmında liman tesisleri yapılacak. Öğrenciler burada uygulama yapabilecek. Daha sonraki kademede de yolcu vapuru iskelesi de yapacağız. Öğrenciler doğrudan iskeleden de üniversiteye intikal edebilecek."

Merkez yerleşkede "Kelebek Vadisi" oluşturulacağına da değinen Eruslu, "Dünyanın her yerinden farklı türde kelebekler getireceğiz. Öğrenciler ve vatandaşlarımız doğal ortamında bu kelebekleri görebilecek" diye konuştu.

Prof. Dr. Eruslu, YAÜ'nün şu anda 9 bin 925 öğrencisi bulunduğunu, 2023'te 23 bin öğrenci hedeflediklerini bildirdi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Niyazi Eruslu Abdullah Gül Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title